Μικρό Οδοιπορικό μεγάλων Ωρών στη Σητεία
η χορωδία της Αγίας Τριάδας

Το έργο του Νίκου Τυπάλδου, παρουσιάστηκε και στη Σητεία.

Το βράδυ της Κυριακής, (8/5), στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όσοι βρέθηκαν εκεί, εχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα σπάνιο ορατόριο, το οποίο συνήθως δεν παρουσιάζεται σε εκκλησίες.

Ήταν εκεί, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Ιερείς της Μητρόπολης, ο Βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Σητείας Νίκος Τσικαλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιαουδάκης, ο πρώην κοινοτάρχης κ. Διαλυνάς και αρκετός κόσμος.

Μετά τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη και του Δημάρχου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, ανέλυσε αρκετά το έργο, για να ακολουθήσει η ερμηνεία του από τη μικτή, τετράφωνη χορωδία της Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Συντιχάκη. Το όργανο υπό την Σοφία Αρακαδάκη.

Μικρό Οδοιπορικό μεγάλων Ωρών στη Σητεία
πρ. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος

Μετά το τέλος του ορατόριου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, μίλησε για το Νίκο Τυπάλδο.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων από όλες τις πλευρές και η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της αποστολής η Μητρόπολη, στον Αη Γιάννη στα Λιβάδια. Η βραδιά εξελίχθηκε σε γλέντι με τραγούδια στα οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σητείας.

Το έργο ζήτησε ηχογραφημένο και στέλεχος της γραμματείας λαϊκής επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας που έτυχε να βρίσκεται την Κυριακή το βράδυ στη Σητεία, για να αναπαραχθεί και να δοθεί στα κατά τόπους παραρτήματα της γραμματείας.

Η επόμενη παρουσίαση θα γίνει μάλλον στην Αγία Φωτεινή στην Ιεράπετρα, προς το τέλος του μήνα.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos