μέχρι σήμερα το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα είναι κυρίως Ελληνικό
μέχρι σήμερα το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα είναι κυρίως Ελληνικό

Παρέμβαση για το ζήτημα της ποιότητας του γάλατος έκανε στις 6/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η νέα Οδηγία ενισχύει τη διαφάνεια που προκύπτει από την ετικετοποίηση και επιτρέπει, έτσι, την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, η ευθυγράμμιση με τα διεθνή πρότυπα, όσον αφορά τη σύνθεση των βρώσιμων καζεϊνών, συμβάλλει στην προστασία της υγείας των καταναλωτών γάλακτος, γιατί έχουμε και περιπτώσεις αλλαγών στη νομοθεσία για το γάλα που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολυεθνικών του γάλακτος».

Νότης Μαριάς
ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι στην Ελλάδα, με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, απ’ τη μνημονιακή πεντάδα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΠΟΤΑΜΙ, επήλθε η πλήρης απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, με αποτέλεσμα να έχουμε παστεριωμένο γάλα ακόμη και έντεκα ημερών, χρονική διάρκεια που είναι επαρκής προκειμένου να μεταφερθεί το παστεριωμένο γάλα απ’ την Ολλανδία του κυρίου Dijsselbloem στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, διαλύονται οι Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες και καταστρέφεται η Ελληνική κτηνοτροφία».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι το τυρί πρέπει να παράγεται από γάλα και όχι από σκόνη γάλακτος.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: