ΜαγαζιάΑρχίζουν από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας. Όπως επισημαίνουν οι καταναλωτικές οργανώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των πιστωτικών καρτών, οι οποίες είναι πολύ εύκολο να αποκτηθούν αλλά σχεδόν αδύνατο να εξοφληθούν.
 
Σύμφωνα με τ στοιχεία που δίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών ((ΙΝΚΑ) τα περισσότερα παράπονα των καταναλωτών καταγράφονται πάντοτε για τις πιστωτικές κάρτες μέσω των οποίων η πλειονότητα (τουλάχιστον το 70%) πραγματοποιεί τις αγορές του και στις εκπτώσεις.
 
Πρακτικές Συμβουλές από το ΙΝΚΑ
 
Προγραμματίστε τις αγορές σας. Σκεφτείτε τι ανάγκες έχετε πριν βγείτε για ψώνια και μη δημιουργείτε τεχνητές ανάγκες για την χαρά της κατανάλωσης.
 
Να είστε επιφυλακτικοί στις μεγάλες εκπτώσεις. Εξετάστε την ποιότητα των προϊόντων, την προέλευση τους και κυρίως άτι η αναφερόμενη πριν από την έκπτωση τιμή είναι πραγματικά αυτή που ίσχυε.
 
Μην αγοράζετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνά.
 
Μην ξεκινάτε με μια διαφήμιση στο κεφάλι. Η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται ποτέ στην ωραιοποιημένη εικόνα που προβάλλει η διαφήμιση.
 
Αποφύγετε το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής. Οι γυναίκες ας αποφεύγουν να φοράνε πολλά χρυσαφικά και η τσάντα τους να κλείνει με φερμουάρ.
 
Αγοράζετε εποχιακά είδη ή είδη μόδας. Μπορεί να πετύχετε καλές τιμές σε ρούχα, μάλλινα, χιμερινά κοστούμια, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.
 
Αν αγοράσετε ελαττωματικό προϊόν, να το επιστρέψετε αμέσως και να το αντικαταστήσετε με άλλο ή να πάρετε πίσω τα χρήματα σας.
 
Πάρτε μαζί σας και ένα δεύτερο άτομο. 
 
Να ζητάτε για όλες τις αγορές σας αποδείξεις. Αν στον δρόμο σας γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έχετε την απόδειξη, το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.
 
Οι φετινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 26 Αυγούστου.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos