αξιωματικοί και εκλεγμένοι ακούν την ημερήσια διαταγή
αξιωματικοί και εκλεγμένοι ακούν την ημερήσια διαταγή

Με δοξολογία στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νικόλαο, οι αστυνομικοί της διεύθυνσης αστυνομίας Λασιθίου, τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο. Στην Αγία Τριάδα βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (20/10) ο διευθυντής ταξίαρχος Κ. Περράκης καθώς και αστυνομικοί διευθυντές, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Ανδρέας Παπαδοπετράκης, στελέχη άλλων σωμάτων και συνδικαλιστές.Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, ενώ την ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέγνωσε η υπαστυνόμος Β’ Ζαμβία Σπυριδάκη, μαζί με χαιρετισμό του βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εορτασμό της “Ημέρας της Αστυνομίας” και του Προστάτη του σώματος Αγίου Αρτεμίου

H σημερινή ημέρα, είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη του Σώματός μας και έχει…καθιερωθεί από την πολιτεία μας ως «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Άγιος Αρτέμιος εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του. Το δίκαιο έργο που πρόσφερε αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Ο βίος του μας διδάσκει τη δύναμη της πίστης του, την γενναιότητα του και την θαρραλέα αντίστασή του, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», οι «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» και η «Ώρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων».

Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή.

Επιπρόσθετα, παρά την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, συνεχίζουμε να καταβάλλουμε συστηματικά επίμονες προσπάθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται καθημερινά και αφορούν κυρίως στην διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης, στην καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, στην οδική ασφάλεια, στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Η μάχη και ο αγώνας στην αστυνόμευση είναι καθημερινός και δίνεται από τον καθένα μας, με ακρίβεια και συνέπεια στην αποστολή μας. Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, λειτουργώντας με επαγγελματισμό και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που παρουσιάζονται για να δικαιώσουμε όλους όσους μας εμπιστεύονται.

Αυτή η προσπάθεια βέβαια αναγνωρίζεται καθημερινά από την ίδια την πολιτεία, καθιστώντας την Αστυνομία παράγοντα ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής. Η αναγνώριση αυτή μας δίνει αναμφισβήτητα ώθηση να λειτουργούμε συλλογικά και στοχευμένα με υποκινούμενα αισθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Αυτήν την ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά θα πρέπει να τους μνημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το υψηλό χρέος που έχουμε απέναντί τους και απέναντι στην κοινωνία, ως προς την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

Αντιστράτηγος

Μήνυμα βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου που θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα  κοντά σας όπως επιθυμώ.

Η  Ημέρα της Αστυνομίας , αποτελεί για τον Έλληνα Αστυνομικό, την κορυφαία έκφραση αναγνώρισης και εμπιστοσύνης. Σε μια ελεύθερη, σύγχρονη και δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία η Ελληνική  Αστυνομία  καλείται  να διαδραματίσει τον σπουδαίο  κοινωνικό της ρόλο προς όφελος των πολιτών. Έχει  ως αποστολή να υπηρετεί  τον ελληνικό λαό, να προστατεύει την έννομη τάξη και  να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την περιφρούρηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της έννομης τάξης και  αντιμετώπισης  έκτακτων αναγκών, πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει χρονικά , με μία κρίσιμη ιστορικά συγκυρία για την χώρα μας και την Ελληνική Αστυνομία. Οι μεγάλες αλλαγές σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και στο γεωπολιτικό περιβάλλον, η ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας και η διεθνοποίηση του  εγκλήματος,  καθιστούν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της Αστυνομίας του σήμερα.

 Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά για την πρόσκλησή σας, να παραστώ στον σημερινό εορτασμό ενώ  παραμένω δίπλα σας αρωγός όπως άλλωστε έκανα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos