το πήναιν' έλα των γιατρών, μόνο καλό δεν κάνει.....
το πήναιν’ έλα των γιατρών, μόνο καλό δεν κάνει…..

Τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων των 4 Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου καταγγέλλουμε από κοινού την απόφαση του διοικητή κ. Μαν. Μακρονικολάκη που ελήφθη κατόπιν σύσκεψης στη  ΔΥΠΕ να μετακινεί εκ περιτροπής για δύο ημέρες παθολόγους από τα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου Σητείας και Νεάπολης προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας για την κάλυψη της παθολογικής κλινικής. Η προσπάθεια για λειτουργία παθολογικής κλινικής με ιατρούς που θα αλλάζουν κάθε δύο ημέρες αποτελεί παράλογη, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για ασθενείς και ιατρούς απόφαση, που αν εφαρμοστεί θα διαλύσει όλα τα Νοσοκομεία του νομού μας.

Έχουμε ξαναγράψει ότι η τακτική των  μετακινήσεων ιατρών στα Νοσοκομεία – ΚΥ του νομού μας απορυθμίζει τις δομές  με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η λειτουργία ακόμα και των λίγων κλινικών που λειτουργούν ομαλά το τελευταίο διάστημα.
Με τις μετακινήσεις όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα των Νοσοκομείων ΚΥ του νομού, αλλά μεγεθύνονται.
Ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς της υγείας και της κοινωνίας στο νομό Λασιθίου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους αποφάσεις και δηλώνουμε έτοιμοι για κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση  της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας και στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της στελέχωσης των Νοσοκομείων με μόνιμες θέσεις ιατρών και προσωπικού που θα προκύψουν από προκηρύξεις των θέσεων  όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί και αποχωρήσει  τα τελευταία 3 χρόνια.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ “ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ”
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos