Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους για τα σχολειά τους
οι μαθητές του τρίτου γυμνασίου στον δήμο Αγίου Νικολάου

Τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, βρήκαν από το “σχολειό” τους το μεσημέρι της Δευτέρας (18/10) και διαδηλώνοντας, έφτασαν μέχρι τον δήμο Αγίου Νικολάου, όπου μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους και την αγωνία τους για τη κατάσταση της σχολειού τους αλλά και γενικότερα για τη σχολική στέγη στον Άγιο Νικόλαο.

Οι μαθητές, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων, συναντήθηκαν με τη διοίκηση του δήμου, αλλά ουσιαστικά, απάντηση για άμεσα μέτρα δεν πήραν. Λυόμενα και υποσχέσεις ήταν οι απαντήσεις, αλλά όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, οι σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών.

Ανακοίνωση συμπαράστασης συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου:

Τα σχολεία μας αποτελούν τα δεύτερα σπίτια των παιδιών μας. Όπως φροντίζουμε το σπίτι μας, κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να φροντίζουμε και τα σχολεία μας. Τα παιδιά μας θέλουμε να μεγαλώνουν σε ένα καθαρό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Με όλα αυτά τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας, υπάρχει μεγάλη αγωνία για τα παιδιά μας που είναι αναγκασμένα να κοινωνικοποιούνται μέσα σε αυτά τα κτήρια. Η μαγική λέξη “κτήρια”!!! ίσως κάποια σχολεία της περιοχής να μην έχουν καν ολοκληρωμένα κτήρια! Να λειτουργούνε με μειωμένες αίθουσες!!! Είναι εικόνα σχολείων για τον αιώνα που ζούμε; είναι εικόνα αυτή σύγχρονων σχολείων;

Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Κρήτης θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα αιτήματα του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου μιας και σήμερα είναι εκείνοι αλλά αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Είμαστε σύμμαχοι στον δίκαιο αγώνα σας!

Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνα Σπυροπούλου μας είπε στην εκπομπή “Πάμε Αέρα”:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos