Οροπέδιο Λασιθίου, Μήδεια, μέτρα προστασίας
χιονισμένο τοπίο

Ο Δήμος ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ενημερώνει τους Δημότες του Δήμου καθώς και τους διερχόμενους ότι : Κατά την διάρκεια της έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου λόγω χιονόπτωσης, Όλο το προσωπικό του Δήμου τίθεται σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ανεξαρτήτως αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή με σύμβαση. Δεν επιτρέπεται απουσία των υπαλλήλων από τις θέσεις των κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων, πλημμυρών και γενικά ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι Προέδροι των Κοινοτήτων οφείλουν να βρίσκονται στην έδρα τους εφαρμόζοντας το ακόλουθο πρόγραμμα.

Οι εκχιονισμοί των δρόμων ξεκινούν όταν το χιόνι στους δρόμους είναι 5 έως 10 εκατοστά.

Α’ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Εκχιονισμός του οδικού κυκλώματος Οροπεδίου Λασιθίου (επαρχιακός δρόμος).

Αυλή – πρόσβαση Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων-Πυροσβεστικό κλιμάκιο .

Ο επαρχιακός δρόμος από οικισμό Πινακιανό προς Άμπελο έως οικισμό Κερά και μέχρι όπου απαιτείται σε συνεργασία με Δήμο Χερσονήσου και ΠΕ Ηρακλείου.

Εκχιονισμός προς οικίες ευπαθών ομάδων πληθυσμού υπό την ευθύνη των Προέδρων Κοινοτήτων και σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο επαρχιακός δρόμος από οικισμό Μέσα Λασίθι έως Σελιά (όρια με Δήμο Αγ. Νικολάου) σε συνεργασία με Δήμο Αγίου Νικολάου και ΠΕ Λασιθίου.

Ο επαρχιακός δρόμος από Μέσα Λασίθι προς Μέσα Λασιθάκι.

Β’ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Εκχιονισμός δρόμων οικισμών όπου δύναται να περάσει το Γκρέιντερ ή άλλο εκχιονιστικό μηχάνημα εφόσον υπάρχει.

Εκχιονισμός δρόμων που οδηγούν σε σχολικές μονάδες και πιθανόν αυλών τους.

Εκχιονισμός επαρχιακού δρόμου προς αρχαιολογικούς χώρους για λόγους ασφάλειας.

 Υπεύθυνοι για τους εκχιονισμούς των δρόμων στους οικισμούς είναι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, οι οποίοι πρέπει να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που θα είναι παρκαρισμένα στους κεντρικούς δρόμους και εμποδίζουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και να θέσουν τις προτεραιότητες.

Οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 16/02/2021 λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκη.

Όλες οι οδηγίες του δήμου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos