Στεφανόπουλος - ΧατζημαρκάκηςΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο είχε ο κρητικός ευρωβουλευτής του Γερμανικού Φιλελεύθερου Κόμματος κ. Γεώργιος Χατημαρκάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επαφών που είχε στην Αθήνα ο ευρωβουλευτής.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Γερμανοελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου κ. Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο και έλληνες επιχειρηματίες από το εξωτερικό, ο κ. Χατζημαρκάκης είχε μια ημίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήταν μια επιθυμία που είχα από την ανάληψη των καθηκόντων μου στην ευρωβουλή. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που χαίρει όχι μόνο της εκτίμησης του ελληνικο λαού αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Κατά την συνάντηση μας είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο τις απόψεις μου για την Ενωμένη Ευρώπη αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε να έρθει έγκαιρα στην Κρήτη και χωρίς προβλήματα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός γι την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών. Παρουσίασα αναλυτικά τις προσπάθειες που καταβάλλομε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Κρητικοί ευρωβουλευτές, καθώς και το γεγονός ότι παρουσιάζεται μια καθυστέρηση από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου στις τελικές υπογραφές που εγυμονεί κινδύνους. Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή εκφράζοντας την θέληση του για ενεργή συμπαράσταση. Επίσης ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο για την μεγάλη προσπάθεια των κρητικών ευρωβουλευτών να δράσει ουσιαστικά το κρητικό λόμπι στις Βρυξέλλες και την πρωοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την δημιουργία ενός μεγάλου γραφείου που θα αποτελεί την βάση της Κρήτης στην πρωτεύουσα της Ευρώπης», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χατζημαρκάκης.

Νωρίτερα ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Οικονομικύ Συνδέσμου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Λιάσκο καθώς με τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μπαλαφούτη για την προώθηση θεμάτων επιχειρηματικής συνεργασίας. Ο κ. Χατζημαρκάκης συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Αντώναρο και παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos