Ο Δήμος Ηρακλείου για Ληξιαρχικές Πράξεις
Δήμος Ηρακλείου

Στο Πληροφοριακό Σύστημα ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουν μεταπτωθεί (από το Υπουργείο Εσωτερικών) όλες οι χειρόγραφες Ληξιαρχικές Πράξεις  από το έτος 1926 μέχρι 8/5/2013.

Οι  μεταπτωμένες  Ληξιαρχικές Πράξεις έχουν διαφορές (λάθη)  και ελλείψεις από τα χειρόγραφα βιβλία.

Με το άρθρο 250 του  ν. 4555 /2018   έγινε νομοθετική ρύθμιση για τα λάθη και τις ελλείψεις των μεταπτωμένων Ληξιαρχικών  Πράξεων, ώστε   «να  διορθώνονται ή να συμπληρώνονται  καταλλήλως, υποχρεωτικά και αυτεπαγγέλτως  από τους αρμόδιους Ληξιάρχους  σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στις ενυπόγραφες έγχαρτες Ληξιαρχικές Πράξεις»

Στη συνέχεια θα  χορηγείται στον πολίτη αντίγραφο από το χειρόγραφο  βιβλίο (έγχαρτη) και το οποίο θα συνοδεύεται  υποχρεωτικά από  πλήρη Ληξιαρχική  Πράξη που θα εκτυπώνεται αποκλειστικά από το Μητρώο Πολιτών.

Επειδή όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και προσοχή για την αποκατάσταση των λαθών, σας ενημερώνουμε ότι για τις Ληξιαρχικές πράξεις για το χρονικό διάστημα από το έτος 1926 μέχρι 8/5/2013 (χειρόγραφα βιβλία) από τη Δευτέρα 23-07-2018 αντίγραφα θα δίνονται 2 ημέρες μετά την αίτηση του πολίτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos