Τσόκας, Καστρινάκης, Κουνενάκης

Από τη συνάντηση

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου, είχε τη Τρίτη (3/6) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. στον Άγιο Νικόλαο. Ο Περιφερειάρχης άκουσε όλους τους δημάρχους του νομού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για θέματα όπως του βόρειου οδικού άξονα, της ελλιπούς αστυνόμευσης, των έργων υποδομής, αλλά και των τραγελαφικών αντιθέσεων της δημόσιας διοίκησης που συναντούν κάθε μέρα οι δήμαρχοι. Συζητήθηκε εάν μπορεί να κλειστούν κάποια ραντεβού με υπουργούς για την επίλυση των προβλημάτων καθώς και να ιεραρχηθούν τα θέματα για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσόκας δήλωσε:
Σήμερα είχαμε την συνάντηση με την ΤΕΔΚ Λασιθίου, μια συνάντηση την οποία είχαμε προγραμματίσει αρκετό καιρό και ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία. Είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να συζητήσουμε αρκετά θέματα που έθεσαν ο Νομός Λασιθίου στο σύνολό του αλλά και οι Δήμαρχοι κατά μόνας, ο καθένας για το δικό του χώρο άσκησης εξουσίας και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις.

Τα θέματα αυτά αφορούν:

  • Διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις υπηρεσίες του Δημοσίου και τα προβλήματα που συναντούν οι Δήμοι.
  • Προβλήματα που υπάρχουν σε χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων όπως είναι το παλιό Ελλάδα 2004.
  • Προβλήματα που υπάρχουν στην διαχείριση των απορριμμάτων , στην αστυνόμευση του Νομού Λασιθίου σχέδια πόλεως καθώς και μια σειρά από επαφές που πρέπει να γίνουν με κάποιους υπουργούς και ζητήσαμε αν μπορούμε να κλείσουμε κάποιο ραντεβού. Το ραντεβού μας όμως ισχύει για εδώ και πάλι ώστε να έχουμε τα περιθώρια να δώσουμε τις απαντήσεις στα περισσότερα ζητήματα και συμφωνήσαμε να γίνει και μια κοινή σύσκεψη με την παρουσία της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και να συζητήσουμε το κομμάτι μετά τον Άγ. Νικόλαο και μέχρι τη Σητεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το στις επικείμενες αλλαγές στον Καποδιστρία και την σχετική απόφαση των δημάρχων ο κ. Τσόκας ανέφερε:
Από το Λασίθι έχουμε την απόφαση της Τ.Ε.Δ.Κ. ότι ο Νομός Λασιθίου δεν έχει να αλλάξει τίποτα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν σε ένα νομό που δεν θέλει να αλλάξει ποιος είναι αυτός που θα επιβάλει την αλλαγή. Άρα λοιπόν σε πρώτη φάση αυτή που βρισκόμαστε τώρα ακούστηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν συναινετικές συνενώσεις. Κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα ακολουθώντας και το παράδειγμα και της υπόλοιπης Ελλάδας θα δούμε προς τα πού και με ποια κριτήρια θα γίνουν οι συνενώσεις. Αν λοιπόν και πάλι κριθεί ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια συνενώσεων τότε γίνεται σεβαστή.

Μηλιαράς, Κουρουπάκης

Από τη συνάντηση

Αναφερόμενος στο θέμα της Αστυνόμευσης ο κ. Τσόκας είπε ότι από τρεις Δημάρχους ετέθη το θέμα της αστυνόμευσης και ότι δεν αστυνομεύεται ο νομός καλά και λαμβάνεται υπόψη.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσίαση της μελέτης του Πολυτεχνείου ο Γενικός ανέφερε:
Στις 9 Ιουνίου στο CANDIA MARIS θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης του Πολυτεχνείου, θα φορά τους 3 νομούς, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι και έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι και όλοι οι φορείς διαχείρισης στην παρουσίαση. Θυμίζω ότι ήταν ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλεγε ότι θα σεβαστούμε τα επιστημονικά δεδομένα που καταθέτει αυτή η μελέτη. Από κει και πέρα εγώ θα ήθελα να συνεχίσω και να πω ότι πρέπει να σεβαστούμε όλοι τις συμφωνίες που κάνουμε και να ανταποκριθούμε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ΒΟΑΚ ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι :
Ο κ. Σουφλιάς αυτό που είπε προχθές και το ακούσαμε όλοι, είναι ότι δεν βλέπει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ιδιαίτερα θετικά το θέμα της παραχώρησης του ΒΟΑΚ . Και το έθεσε ως απόρροια των πολλών συνδέσεων που έχει ο Βόρειος Οδικός Άξονας . Πέρα από αυτό όμως, ο υπουργός στην συνάντηση δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθούν τα τμήματα του ΒΟΑΚ.

Σχετικοί δικτυακοί τόποι:
Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos