ΓυναίκαΣτη χώρα μας από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7), ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το θέμα της φετινής Εβδομάδας είναι: «Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος: 25 Χρόνια Προστασίας του Μητρικού Θηλασμού».
Ο στόχος της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στη σημασία του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποατάστατων Μητρικού Γάλακτος για τη βρεφική υγεία, ως μέσο αποτροπής της αποδυνάμωσης του.
 
Οι γενικότεροι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:
  • Η αναγνώριση των κινδύνων που εγκυμονεί, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού. 
  • Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την εκπαίδευση των ατόμων όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και τα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
  • Η προαγωγή και η λήψη δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και του νηπίου.
  • Η αποτροπή της αποδυνάμωσης του Διεθνούς Κώδικα για το Marketing των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος και των σχετικών Αποφάσεων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας που ακολούθησαν.
  • Η δράση για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρνη και υγεία για όλους.
  • Η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και η τοπική δράση όλων των παραγόντων της οργανωμένης κοινωνίας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: