Κυριακή 29 Νοεμβρίου στη λίμνη Αγίου Νικολάου
Κυριακή 29 Νοεμβρίου στη λίμνη Αγίου Νικολάου

Αυτό που έγινε τη Κυριακή (29/11) στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου ήταν εξαιρετικά σημαντικό.

Τη Κυριακή Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα και από τη 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν παράλληλα αντίστοιχες δράσεις για το περιβάλλον σε 174 χώρες σε ολόκληρη την Γη!

Καθώς από τη Δευτέρα (30/11) λαμβάνει χώρα στο Παρίσι η σημαντικότερη σύσκεψη για το κλίμα που έχει έως τώρα γίνει, η WWF, η  Greenpeace και η Avaaz.org ένωσαν τις δυνάμεις τους καλώντας όλους τους πολίτες αυτού του κόσμου, δηλαδή εμάς!, να μαζευτούμε και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες που θα αποφασίσουν αύριο για το μέλλον του πλανήτη μας, ότι νοιαζόμαστε και θέλουμε να ψηφιστούν τα μέτρα που θα σταματήσουν την καταστροφή του παγκόσμιου κλίματος.

μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις δράσεις ...
μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις δράσεις …

Όπως μας είπε η συντονίστρια της εκδήλωσης στον Άγιο Νικόλαο, Ντιάνα Ζερβάκη, «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η πόλη μας συμμετέχει σε αυτήν την σπουδαία προσπάθεια και όπως βλέπετε έχουμε οργανώσει μια μικρή γιορτή για την Γη.

Ακούμε τις θαυμάσιες μουσικές των Σήφη Αποστολάκη και Βαγγέλη Τσαγκαράκη, μαζί με παιδιά από 5 έως και 15 χρόνων φτιάχνουμε πράσινες καρδιές-σύμβολο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για το Κλίμα, κάνουμε αναρρίχηση και ποδηλατοδρομίες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την συμβολή και συμμετοχή τους, τους μουσικούς μας, τον ηχολήπτη μας κ. Γιάννη Πάγκαλο, την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, υπεύθυνη για την αναρρίχηση, τον Ποδηλατικό μας Όμιλο, την κ. Έμιλυ Πεδιαδίτη, εκπρόσωπο του WWF, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τα υλικά που μας διαθέσανε, τον   κ. Γεώργιο Αυγουστινάτο που καλύπτει φωτογραφικά το γεγονός, τον Δήμο του Αγίου Νικολάου για την ευγενή παραχώρηση του χώρου της Λίμνης, την Ανατολή καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς που βοηθήσανε, για την στήριξη τους, και φυσικά όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos