Πεζοπορία στα Μινωικά μονοπάτια του Κρούστα
το δάσος του Κρούστα

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη, κυκλική πεζοπορία στο ιστορικό δάσος του Κρούστα.
Θα περπατήσουμε βόρεια του Κρούστα, σε παλιό Μινωικό μονοπάτι άλλοτε μέσα στο δάσος και άλλοτε σε βραχώδες τοπίο με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου και θα επισκεφθούμε τα αξιόλογα (αν και άγνωστα και αναξιοποίητα) κτίσματα αγροτικών εγκαταστάσεων και αγροικιών της Μινωικής Κρήτης που βρίσκονται στην περιοχή.

Η περιοχή του Κρούστα εποικίστηκε συστηματικά και αξιοποιήθηκε εντατικά πριν από 4.000 χρόνια. Στην πρώιμη Μινωική Ανακτορική περίοδο (1900-1650 π. Χ.), κατασκευάστηκαν με τεράστιες πέτρες αρκετές αγροτικές εγκαταστάσεις, μάνδρες και περίβολοι και αγροικίες, με ορατά ακόμη τα ίχνη τους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Καραμανλή, parking S/M Βασιλόπουλος) στις 8:30 το πρωί της Κυριακής. 
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6944782507
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)  ΄Οροι συμμετοχής, εξοπλισμός, περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό πάρκο δάσους Κρούστα, φωτογραφίες, video από παλιότερες πεζοπορίες στην περιοχή στο blog του Συλλόγου: ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos