Πεζοπορία στο οροπέδιο της Θρυπτής
Θρυφτή

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κυκλική πεζοπορία στα ‘Αόρη’, στον ορεινό όγκο της Θρυπτής.

Ξεκινάμε από την πλατεία του γραφικού οικισμού στο οροπέδιο της Θρυπτής, περπατούμε στο μοναδικό πευκοδάσος της περιοχής κάτω από τα πανύψηλα πεύκα και κατευθυνόμαστε στην τοποθεσία ‘Καμινακιανά’. Κάνουμε στάση για ανάπαυση, κυρίως όμως για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς στο πιο στενό σημείο της Κρήτης, από την Παχειά ΄Αμμο και τον κόλπο του Μεραμπέλλου μέχρι την Ιεράπετρα. Συνεχίζουμε προς το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, περνάμε από το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Άννας και επιστρέφουμε στην αφετηρία. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής περπατούμε μέσα στο δάσος, πάνω σε παλιά μονοπάτια.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν στην παραδοσιακή ταβέρνα του οικισμού σπιτικές νοστιμιές. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό, το πρωί της αναχώρησης. ΄Οσοι δεν είναι μέλη του συλλόγου και θέλουν να συμμετέχουν στην πεζοπορία, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αρχηγό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί της Κυριακής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 450 μ.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Μιχαηλίδης (τηλ.6946285334)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: στο blog του Συλλόγου pezopories.blogspot.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos