Πλακιωτάκης με δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας
με τον δήμαρχο Ιεράπετρας

ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης με δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας, είχε σειρά συναντήσεων τη Τρίτη (16/8), Πατεράκη και Καλαντζάκη, με κύριο θέμα την εξαγγελθείσα μετεγκατάσταση στη Κρήτη 2000 μεταναστών. Αμέσως μετά ο κ Πλακιωτάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα με τους Δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας κ.κ. Πατεράκη και Καλαντζάκη, για να ενημερωθώ σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των 2000 μεταναστών στη Κρήτη.

Ήταν πραγματικά δύο εποικοδομητικές συναντήσεις, διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος.

Από μεριάς μου, ενημέρωσα για την πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ στη Κρήτη, όπου ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη να συγκαλέσει άμεση σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων της Κρήτης, ώστε να ενημερωθούν τα στελέχη και ο λαός των τοπικών κοινωνιών της μεγαλονήσου για την εως τώρα κατάσταση και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα περί «εκλεκτής φυλής των Κρητικών», θα συνιστούσα στον κ. Υπουργό να προσέχει πως μιλά για τους Κρητικούς και την Κρήτη γενικότερα.

Πλακιωτάκης με δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας
με τον δήμαρχο Σητείας

Όταν μιλά για τους Κρητικούς, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι ο Κρητικός λαός έχει διαχρονική προσφορά στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας και πως έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για την ελευθερία της.

Ο κ. Μουζάλας θα πρέπει να κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, δεν αντιμετωπίζεται με αριστερίστικους πολιτικούς ακτιβισμούς και βερμπαλισμούς, αλλά ούτε και με λογικές ΜΚΟ.

Η Κρήτη δεν αποτελεί κάποια ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τις εντολές του και πειθήνια να τις εκτελέσουμε.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των κ.κ. Μουζάλα και Τσίπρα στο μεταναστευτικό είναι γνωστά.

Σε όποιες περιοχές της χώρας εφαρμόστηκαν, έφεραν το χάος και το αδιέξοδο.

Δεν θα επιτρέψουμε να διαπραχθεί το ίδιο έγκλημα και στην Κρήτη.

Η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά βάσει διαλόγου και κατόπιν συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos