Πολίτες  κατά της Ηχορύπανσης Σύλλογος για την Ποιότητα Ζωής               στο Ηράκλειο

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  και στις συζητήσεις που έγιναν για την ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα της πόλης μας  (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, έλλειψη κοινοχρήστων χώρων, ηχορύπανση κ.α.) που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

 Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως την ευθύνη για την επίλυση αυτών των προβλημάτων έχουν όχι μόνο η δημοτική αρχή  αλλά και οι πολίτες, αφού αυτά δημιουργούνται τόσο από ατομικές συμπεριφορές  όσο και από  επαγγελματικές ή συλλογικές πιέσεις και δραστηριότητες.

Ειδικά για το θέμα της ηχορύπανσης επισημαίνουμε την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη προσοχή και σεβασμός στην θερινή περίοδο που ξεκινά τώρα και που ευνοεί την εκτέλεση  ποικίλων μουσικών δρώμενων -συχνά χωρίς άδεια και ανεξέλεγκτων- σε υπαίθριους και ημιϋπαίθριους χώρους. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των σχολείων μέσης εκπ/σης,  ενώ άμεσα ξεκινούν και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο,  να σεβαστούν τη μελέτη  μαθητών και υποψηφίων φοιτητών αποφεύγοντας θορυβώδεις δραστηριότητες και κάθε  είδους όχληση. Κάνουμε επίσης έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, (δήμο, αστυνομία, λιμεναρχείο κ.α.) να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Τέλος, επανερχόμενοι στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης,  επισημαίνουμε πως είναι σημαντικό τα τοπικά συμβούλια (κοινότητες) –που με το νέο νομοθετικό πλαίσιο αναβαθμίζονται, να έρθουν σε επαφή και διάλογο με τους κατοίκους σε επίπεδο γειτονιάς. Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συνεργασία γιατί πιστεύουμε πως μόνο με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων μπορούν να λυθούν τα κάθε είδους προβλήματα ποιότητας ζωής.

Ηράκλειο 5-6-19

E-mail: pistheteros@gmail.com

Blog: http://ihoripansi.blogspot.gr  («Ηχορύπανση Στοπ»)

Facebook: Ομάδα “Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos