Πολύωρη διακοπή υδροδότησης της πόλης του Αγίου Νικολάου
μετά την επισκευή, κλείνεται το άνοιγμα

Για σχεδόν 10 ώρες έμεινε χωρίς νερό όλη η πόλη του Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 17 Ιουνίου όταν σχεδόν στο ξεκίνημα της οδού Επιμενίδου στην κορυφή, έσπασε ένας από τους κεντρικούς τροφοδότες αγωγούς ύδρευσης.

Παρότι η επέμβαση των συνεργείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου ήταν άμεση,  η επισκευή πήρε ιδιαίτερα πολλές ώρες λόγω ακριβώς των υλικών που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να μπαλωθεί ο σωλήνας αμιάντου, ο οποίος είχε πρώτο τοποθετηθεί το 1976.

Πολύωρη διακοπή υδροδότησης της πόλης του Αγίου Νικολάου
η προσπάθεια ένωσης με πλαστικό σωλήνα δεν πέτυχε

Έγινε προσπάθεια να κλείσει το κενό με πλαστικό σωλήνα, αλλά δεν ταίριαζε, με αποτέλεσμα τελικά να κοπεί ένα κομμάτι ακριβώς σωλήνας αμιάντου και να προσαρμοστεί με τα σχετικά εξαρτήματα (ζιμπώ) ούτως ώστε γύρω στις 7:00 το βράδυ να δοθεί ξανά νερό στην πόλη.

Όπως είναι φυσικό σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που δοκιμάζεται ιδιαίτερα η Δημοτική Επιχείρηση ανακύπτει το ερωτηματικό:

γιατί παρότι πρόκειται για δημοτική επιχείρηση η οποία έχει τα δικά της έσοδα από την ύδρευση όλου του δήμου και την αποχέτευση, δεν αφήνεται να προσλάβει προσωπικό με αποτέλεσμα η όλη λειτουργία πλέον να έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos