Χατζημαρκάκης ΔήμαςΣυνάντηση Χατζημαρκάκη – Δήμα.
Με την ιδιότητα του σαν εισηγητής για το πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (CIP), συναντήθηκε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Κρητιής καταγωγής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το περιβάλλον κ. Σταύρο Δήμα.
Ένα τμήμα του CIP ασχολείται με τις οικολογικές καινοτομίες, γιαυτό και το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του επιτρόπου για το περιβάλλον. Ο κ. Δήμας επιβεβαίωσε, ότι πέρα από το ίδιο το πρόγραμμα για την καινοτομία, πρέπει να μπουν «πινελιές» καινοτομίας και στον προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ατζέντα της Λισσαβόνας.
Και οι δύο τόνισαν την σημασία του σχεδίου δράσης για την βιομάζα. Μέσω αυτού θα μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης, όπως και οι εκπομπές CO2 ορυκτών πηγών ενέργειας. «Το σχέδιο δράσης για την βιομάζα θα μπορούσε να γίνει κεντρικός καινοτομικός οδηγός, εάν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης μετά τη συνάντηση.
Εν τω μεταξύ χθες το πρωί η επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητούσε το πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (CIP). Οι ευρωβουλευτές ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό την γραμμή του εισηγητή της ομάδας των φιλελευθέρων, κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ωστόσο η τελική ψηφοφορία αναβλήθηκε, μιας και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ο προϋπολογισμός. Το CIP, είναι ένα πρόγραμμα για την στήριξη της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη που προβλεπόταν να λάβει 4,2δις € πριν να μειωθεί ο προϋπολογισμός του δραστικά κατά 70% στα 1,7 δις €, με το συμβιβασμό των Βρυξελλών. «Θα υιοθετήσουμε την έκθεση τη μέρα μόνο που θα είμαστε σίγουροι ότι το πρόγραμμα θα έχει τον προϋπολογισμό που απαιτείται», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.
 
(Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos