Προκόπης ΠαυλόπουλοςΣήμερα τελικά αναμένεται να ψηφιστεί ή και να καταψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή η περιβόητη τροπολογία που προβλέπει την αυτονόμηση των κοινοτήτων Βραχασου, Μιλάτου, Ζωνιανών και  Τσαριτσάνης, εν μέσω διαδηλώσεων, αποκλεισμών και κλείσιμο καταστημάτων.
 
Αυτή την ώρα (12:00μ.μ.) διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον «Καποδίστρια», που επιτρέπει στα παραπάνω διαμερίσματα να γίνουν κοινότητες.
 
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τη διαδικασία. Την απόσυση της τροπολογίας για την τροποποίηση του «σχεδίου Καποδίστρια» ξαναζήτησε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, ενώ ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει χαρακτηρίσει τις κοινότητες που αυτονομούνται «κραυγαλέες και οριακές περιπτώσεις».
 
Αποκλεισμένος παρέμεινε χθες ο εθνικός δρόμος Ιεράπετρας – Σητείας, όταν οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας συγκεντρώθηκαν μπροστά πό το γραφείο της πρώην Κοινότητας.
 
Ενώ κλειστά παρέμειναν όλα τα καταστήματα, οι δημόσιες και οι δημοτικές υπηρεσίες στη Νεάπολη από κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την απόσχιση της Μιλάτου. Ατμόσφαιρα καζανιού που βράζει χθες το βράδυ και η περιοχή έξω από τη Βουλή, όπου βρίσκονταν κάτοικοι του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής που επιζητούν να γίνουν κοινότητα.
 
Πάντως ο ασκός του Αίολου έχει ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Στη Νέα Σάντα Κιλκίς οι αρμόδιοι παραιτήηκαν κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τη μη υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του.
 
Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Στον αγώνα έχουν μπει και τα δημοτικά διαμερίσματα Δίου Πιερίας, Ρυσίου, Σχολαρίου και Καρδίας.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos