Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε χθες (29.3) η ερώτηση της Βουλευτή του νομού Ηρακλείου κα. Ευαγγελίας Σχοιναράκη-Ηλιάκη σχετικά με την επιτακτική  ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών της Κρήτης που επλήγησαν στην πρόσφατη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αφού τα αγροτικά προϊόντα πετιούνται στις χωματερές.
 
Η κα. Σχιναράκη-Ηλιάκη απευθυνόμενη στον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών τον κάλεσε να απαντήσει «αν υπάρχει πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αποζημίωση των αγροτών» γιατί όπως είπε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την ευθύνη της καταγραφής το 40% περίπου της συνολικής παραγωγής των αγροτών οδηγήθηκε στις χωματερές.
 
«Ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής σάπισε κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών μέσα στα θερμοκήπια, αφού η κυβέρνηση αποδείχτηκε πλήρως ανίκανη να λύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών και να διαχειριστεί το ζήτημα της απεργίας. Επιπροσθέτως, το επόμενο διάστημα υπήρξαν αρνητικές λειτουργίες σε ό,τι αφορά τις αγορές με αποτέλεσμα οι αγρότες μας σήμερα να βιώνουν τον εφιάλτη της οικονομικής καταστροφής και να διαπιστώνουν συνεχώς ότι η κυβέρνηση παρά τα αντιθέτως λεγόμενα δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού δεν είναι κοντά τους σ’ αυτό το ζήτημα» συνέχισε η Βουλευτής.
 
Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική βούληση αλλά πολύ απλά κοροϊδεύει τους αγρότες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos