στο Μινωικό νεκροταφείο του Πετρά ο Θραψανιώτης
ο βουλευτής Λασιθίου στην ανασκαφή στον Πετρά

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε την Πέμπτη 26/7/2018 την  Σητεια  σε προγραμματισμένη επίσκεψη  για την ανασκαφή  που πραγματοποιείται στο Μινωικό νεκροταφείο του Πετρά 

και στη συνέχεια  είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Πατεράκη, συνοδευόμενος από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργο Καλλιντέρη και Κώστα Αλούμπη.

Κατά την επίσκεψη του στον χώρο της ανασκαφής

Η Διευθύντρια κ. Μεταξία Τσιποπούλου, στα πλαίσια της ημέρας ενημέρωσης του κοινού που γίνεται κάθε Πέμπτη, ενημέρωσε τον Βουλευτή αλλά και τους επισκέπτες, για το ιστορικό των ερευνών, τα σημαντικά ευρήματα αλλά και για τον πλούτο των πληροφοριών που αντλεί η επιστημονική κοινότητα από τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στην ανάλυση των ευρημάτων. Η ξενάγηση στον χώρο της ανασκαφής ήταν λεπτομερής και ανέδειξε την ομαδική εργασία επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων από πολλές χώρες, το τεράστιο έργο που έχει γίνει αλλά και την πολλή και ελπιδοφόρα εργασία που απομένει, αφού η ανασκαφή συνεχώς αποκαλύπτει νέα ευρήματα.

Η κ. Τσιποπούλου τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των ανασκαφικών εργασιών και τη σημασία της ανάδειξης του μνημείου του Πετρά, ανάκτορο και νεκροταφείο, σε ένα μοναδικό επισκέψιμο μνημείο της Σητείας.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης, αφού ευχαρίστησε την κ. Τσιποπούλου για την αναλυτική ενημέρωση, την συνεχάρη για την συνεχή και μακρόχρονη έρευνά της που αποκάλυψε αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό σύνολο και τόνισε την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια για την ανάδειξη των μνημείων του Πετρα . Σε αυτόν τον λόγο οφείλεται και η ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανασκαφής με σκοπό την ολοκλήρωση της ώστε να καταστεί επισκέψιμος χώρος.

Από την απάντηση του Υπουργείου γίνεται φανερό το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για την ανασκαφή και την ανάδειξη του χώρου και ο Βουλευτής Λασιθίου τόνισε ότι είναι σημαντικο η  τοπική κοινωνία της Σητείας να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις στην αξιοποίηση αυτής της σημαντικής αρχαιολογικής ανασκαφής .

Για την συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Πατεράκη

Στην  συνάντηση με τον Δήμαρχο   κ. Πατεράκη, η συζήτηση  επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να επιταχυνθούν  οι διαδικασίες  για την υλοποίηση  του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού, ένα έργο ενταγμένο στο Δημόσιο  Σύστημα Υγείας, που η υλοποίηση του θα  συμβάλλει σημαντικά  στην αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες  της περιοχής,του  νομού, αλλά και των επισκεπτών.

Έγινε ουσιαστική  συζήτηση καθώς υπήρξε   και άμεση επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (Τεχνικές υπηρεσίες 7η ΥΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών, τους δωρητές του οικοπέδου καθώς πρόκειται περί κληροδοτήματος)  για την επίσπευση  των διαδικασιών  ώστε να γίνει κατορθωτό  να ενταχθεί το έργο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos