Συμπαράσταση στους εργαζόμενους Αύρας Ελούντας
από παλαιότερη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας στον Άγιο Νικόλαο

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Ν. Λασιθίου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της εταιρείας  Αύρας Ελούντας, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και το ταμείο ανεργίας,

λόγω της ασυνέπειας του τουριστικού επιχειρηματία Βαμιεδάκη Μιχάλη του οποίου η επιχείρηση είχε κάνει αναστολή ΑΠΔ λόγω χρεών, χωρίς όμως να είναι συνεπής ως προς τους εργαζόμενούς του στην επιχείρηση.

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Ν. Λασιθίου  ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα που προέκυψε και να μην χάσουν οι εργαζόμενοι ασφαλιστικές εισφορές και ταμείο ανεργίας.

Ήδη έγινε πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Κορφιάτη ο οποίος υποσχέθηκε να προσπαθήσει για επίλυση του θέματος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ.

Επίσης θα αποσταλεί σχετική επιστολή προς Υπουργείο Εργασίας, Διοίκηση ΕΦΚΑ και Διοίκηση ΟΑΕΔ, όπου θα ζητείται η επίλυση του προβλήματος για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και επίσης θα προτείνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις (αναστολή ΑΠΔ λόγω χρεών) εφ’ όσον ο επιχειρηματίας δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του να κλειδώνεται το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασυνεπείς επιχειρηματίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos