Συνάντηση για τον σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών στο Φοινοκαλιά
από τη συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου

Η συμβολή της δημοτικής αρχής σε ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία και  αναβάθμιση του σταθμού περιβαλλοντικών ερευνών στο Φοινοκαλιά, η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου που ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader και αναμένεται να συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών μελετών και δράσεων, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την καθηγήτρια του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κανακίδου – Δ/ντρια ΕΠΕΧΗΔΙ και τον κ. Νίκο Καλυβίτη Μεταπτυχιακό ερευνητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, συζητήθηκαν επί μακρόν ζητήματα που σχετίζονται με την στήριξη του σημαντικού αυτού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (ξενώνας φιλοξενίας ) καθώς και πρακτικά θέματα που σχετίζονται κυρίως με την διαμόρφωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών του σταθμού.

Εξ άλλου όπως ο ίδιος τόνισε η μέχρι σήμερα συνεργασία της δημοτικής αρχής, με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών και Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και με τους υπευθύνους του Περιβαλλοντικού Σταθμού Φοινοκαλιά, αποτέλεσε το πρώτο βήμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αρχικά με την λειτουργία των summer school και του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης.

Ευελπιστούμε, πρόσθεσε ότι σε ορατό χρόνο, θ΄αναπτυχθούν οι δομές εκείνες τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο και ευρύτερα στο Λασίθι –  μετά την απόφαση δημιουργίας νέων τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης – προκειμένου να καλυφθεί  η ανάγκη και κυρίως η υποχρέωση της πολιτείας  για την ανάπτυξη δομών Γ/θμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων Αφροδίτη Βαρκαράκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos