Οροπέδιο Θρυφτής, ρεματιά του Χα
Οροπέδιο Θρυφτής, ρεματιά του Χα

Την 2/10/14 η αντιπροσωπεία Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση, μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο κ Καλαντζάκη και τους αρμοδίους αντιδημάρχους,

προσκάλεσε (στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη) τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό σε θέματα που αφορούν τον Ορεινό όγκο της Θρυπτής καθώς και το φλέγον θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι κκ Γ. Προιστάκης, Μ. Γερακιανάκης, Ε. Βλάσση και Μηνάς Ρασούλης ενώ απο μέρους των φορέων παρέστησαν οι : Γ. Ρεμεδιάκης (ΔΔ Καβουσίου), Γ. Χαμηλός (ΠΣ Θρυπτής), Μπάμπης Παπαδάκης (ΠΣ Ορεινού), Μανώλης Βγόντζας και Μπάμπης Κατσιδονιώτης (ΠΣ Σταυρού), Μ. Χρυσός και Γ. Τομαδάκης (ΠΣ Κ. Χωριού) και οι Ε. Ψυλλινάκη και Ν. Νοτάκης απο το ΔΔ Καλαμαύκας.

Συζητήθηκαν τα θέματα:

  • Της υποβολής απο τον δήμο πρότασης για σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης και διαχειριστικού σχεδίου για τον ορεινό όγκο της Θρυπτής και η δέσμευση των παρισταμένων να υποστηρίξουν την δημοτική αρχή στις ενέργειες της προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Η επιθυμία να υπάρξει συντονισμός και ενότητα ως προς την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης και η υποστήριξη στην προγραμματισμένη απο την Επιτροπή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό στην Θρυπτή.

Η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση και ενότητα στα σημαντικά αυτά θέματα ώστε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά την προώθηση και επίλυση τους.

Τονίζουμε ότι το θέμα της υπερβόσκησης αφορά όλον τον Δήμο και για τον σκοπό αυτό είναι σημαντική η συμμετοχή όλων των κατοίκων στην σχεδιαζόμενη κινητοποίηση την Κυριακή 12/10 στις 11.00 πμ στην Θρυπτή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos