Συνάντηση Θραψανιώτη Αλεξιάδη για ακίνητα δημοσίου
ο Μανώλης θραψανιώτης

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη επεσκέφθη σήμερα ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,

μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ακίνητα που αφορούν τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τον Δήμο Οροπεδίου.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι όπου είναι εφικτό, το Υπουργείο ως διαχειριστής της Δημόσιας περιουσίας και στο πλαίσιο  υλοποίησης της πολιτικής της κυβέρνησης για αξιοποίησης της  προς όφελος των  τοπικών κοινωνιών, θα εξετάσει κατά περίπτωση κάθε δυνατότητα παραχώρησης.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης του εξέθεσε το πάγιο αίτημα παραχώρησης  των κτισμάτων στην περιοχή λιμένος, (Λιμεναρχείο, Φρουραρχείο) καθώς και το αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί  το κτήριο του ΕΟΜΕΧ για τις ανάγκες της ΑΣΤΕΚ. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ.

Ενημέρωσε επίσης ότι υπογράφτηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο η μεταβίβαση των κτηρίων των πρώην Ειρηνοδικείων Αγίου Νικολάου και Τζερμιάδων στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην επισήμανση του Μανόλη Θραψανιώτη ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει αιτηθεί την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου, ο Υπουργός απάντησε ότι για την παραχώρηση, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση που θα  κατατεθεί σύντομα στην Βουλή   αφού προηγηθεί αίτημα από τον Δήμο  στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι χρήσης. Το ίδιο ισχύει και για το Ειρηνοδικείο Τζερμιάδων που έχει ζητηθεί για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού.

Ο Βουλευτής Λασιθίου ευχαρίστησε τον Υπουργό και τόνισε ότι «θα παρακολουθεί στενά την πορεία των διαδικασιών έως ότου τα ακίνητα που χρόνια διεκδικούν οι Δήμοι, να περιέλθουν στην δικαιοδοσία τους, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των παραχωρήσεων ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάνει αισιόδοξο ότι και τα ακίνητα που αφορούν το Λασίθι θα μεταβιβαστούν γρήγορα».

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos