Συνάντηση Θραψανιώτη με Μπόλαρη για εγγειοβελτιωτικά Λασιθίου και σκαθάρι
Συνάντηση Θραψανιώτη με Μπόλαρη για εγγειοβελτιωτικά Λασιθίου και σκαθάρι

Προγραμματισμένη  συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη  στο Υπουργείο,  με θέμα τα εγγειοβελτιωτικά έργα στο νομό Λασιθίου.

Ο Βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ένταξής στο ΕΣΠΑ αλλά και υλοποίησης συγκεκριμένων έργων εξαιρετικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, τις  αγροτικές καλλιέργειες  και για την κτηνοτροφία. 

Αναφέρθηκε στην πορεία του έργου των λιμνοδεξαμενών του Ζου και του Καθαρού, των φραγμάτων  Μπραμιανών, Λιθινών, Κρούστα κλπ αλλά και των λοιπών σε εξέλιξη  έργων και ζήτησε συνολική ενημέρωση για το στάδιο επεξεργασίας τους.  Τονίστηκε ιδιαίτερα,  ότι η  κλιματική αλλαγή η  οποία συντελείται αλλά και η οικονομική συγκυρία, επιτάσσει   την κατασκευή  μικρότερων σε κλίμακα εγγειοβελτιωτικών έργων με στόχο τον περιορισμό του κόστους και  του χρόνου υλοποίησης, αντί των φαραωνικών  έργων τα οποία πολλές φορές δεν ολοκληρώνονταν.  Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει  να γίνει ιεράρχηση  στην  σειρά πραγματοποίησης των συγκεκριμένων  έργων με βάση την αναγκαιότητα τους.

Στο περιθώριο της συνάντησης και με αφορμή χθεσινή δημοσίευση στην εφημερίδα Ανατολή, επιστολής του Δασάρχη Λασιθίου προς τον Πρωθυπουργό με θέμα το Κόκκινο Σκαθάρι των Φοινικοειδών,  ο κ. Θραψανιώτης ενημερώθηκε από τον κ. Υπουργό για το σύνολο των ενεργειών (συσκέψεις, επιστολές, οδηγίες κλπ) και παρέλαβε  φάκελο με το συγκεκριμένες οδηγίες του Υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos