το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον Υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, είχε τη τετάρτη (24/9), ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Αυτή τη φορά όμως στη συνάντηση βρέθηκαν δύο από τους επιχειρηματίες τουρισμού σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντας, η κ. Τζίνα Μαμιδάκη και ο κ. Γιώργος Σπανός, ο οποίος ήρθε ειδικά για τη συνάντηση από τη Θεσσαλονίκη.

Και οι δύο επιχειρηματίες ξεκαθάρισαν στον Υπουργό Υγείας ότι δεν νοείται τουριστικός προορισμός, όπως η περιοχή Αγίου Νικολάου  – Ελούντας χωρίς τις απαραίτητες υποδομές υγείας. Είναι πάρα πολλές οι φορές που πελάτες των ξενοδοχείων έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ως μοναδική διέξοδος αφού δεν υπάρχουν ιδιωτικές δομές υγείας.

Ο δήμαρχος παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με θέσεις για τις ελλείψεις του νοσοκομείου, ειδικά λόγω της ύπαρξης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας τεχνητού Νεφρού. Ήδη κάποια περιστατικά μεταφέρονται και πάλι στο Ηράκλειο, επιβαρύνοντας τα εκεί δύο νοσοκομεία, ενώ θα μπορούσαν να καλυφτούν εδώ.

Ο υπουργός, σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, φάνηκε να κατανοεί τη κατάσταση, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει προγραμματισμός προσλήψεων, από τις οποίες ένας αριθμός μπορεί να δοθεί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μας είπε:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos