Συνοδικές Θείες Λειτουργίες, Νοέμβριος 2016
Καθεδρικός Ναός Αγίου Μηνά, Ηράκλειο

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει ότι, κατά τον μήνα Νοέμβριο ε.ε., θα τελέσει τρεις Συνοδικές Θείες Λειτουργίες, όπως παρακάτω:

  1. Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατόν πενήντα ετών από του Ολοκαυτώματος της Ιστορικής Ιεράς Μονής και της Αρκαδικής Εθελοθυσίας, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.
  2. Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μοιρών, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, μετά ιερού μνημοσύνου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αποκαλυφθεί προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στον πρόναο του ως άνω Ιερού Ναού και θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία θα εκφωνήσει, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος Αυτής.
  3. Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και προ της καθιερωμένης λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, θα τελεσθούν, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, τα αποκαλυπτήρια προτομής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, και επιμνημόσυνη δέηση, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εις Κύριον εκδημία Του. Ομιλία θα εκφωνήσει, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Προσκαλούνται οι Αρχές και ο ευσεβής λαός της Μεγαλονήσου Κρήτης να συμμετάσχουν στις παραπάνω Συνοδικές Θείες Λειτουργίες.

Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

της Εκκλησίας Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos