Σύγκλιση απόψεων για την ανάπλαση της λίμνης Αγίου Νικολάου
από τη συνάντηση στο δημαρχείο

“Διαπιστώνω ότι με τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό,  υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους καταστηματάρχες στα περισσότερα θέματα, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη της συγκεκριμένης παρέμβασης.

Η μόνη ίσως διαφοροποίηση έγκειται στον τρόπο που προτείνουμε τη διαχείριση του χώρου στο πέταλο του λιμανιού, όπου η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι θα πρέπει να διευρυνθεί ο υφιστάμενος χώρος ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να βλέπει κάποιος την Λίμνη, όταν στέκεται στην γέφυρα όπως συνέβαινε παλιά και καταργήθηκε με την ανοχή όλων των μέχρι σήμερα δημοτικών αρχών με τις κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί.

Όμως και στο θέμα αυτό, αναμένεται να βρούμε κοινή συνισταμένη, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα αρχών που αφορά στα δεδομένα που προκύπτουν από τις αρχές των “Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας”. Όπως γνωρίζουμε απαιτείται όλο και περισσότερος χώρος για την κίνηση των πεζών. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τα ζητήματα που που σχετίζονται με την οργάνωση του κοινόχρηστου χώρου. Μετά μάλιστα την σχετική απόφαση του Δ.Σ αναμένεται να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού, πιθανότατα μετά την φετινή τουριστική περίοδο”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τα μέλη του Δ.Σ. του “Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης” αλλά και καταστηματάρχες της ανατολικής πλευράς της λίμνης.

Κατά την συνάντηση, εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τον επαναπροσδιορισμό των υπαίθριων χώρων, ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos