Σύσκεψη με θέμα «η διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων στην περιοχή μας και η επίδραση τους στον τουρισμό και την τοπική οικονομία» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/7) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Γ.Γ κ. Σεραφείμ Τσόκα και με την συμμετοχή εκπροσώπων των βενζινοπωλών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Με βάση αυτά που συζητήσαμε οι διαπιστώσεις είναι ότι υπάρχει μία ανελαστικότητα, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η τιμή διαμορφώνεται με συγκεκριμένους τρόπους, στις οποίες τοπικά δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις δήλωσε ο κ. Τσόκας και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Τα αποτελέσματα και οι διαπιστώσεις αυτής της συνάντησης από την πλευρά μυ θα διαβιβαστούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης που είναι και το καθ ύλη αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες ανέφερε επιπλέον ο κ. Τσόκας μετα τη σύσκεψη.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων κ. Χ. Μαυράκης είπε μταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ότι «η πρόταση που κάναμε εμείς προς το Υπουργείο είναι αν διαπιστώνει ότι κάποιος από τους εμπλεκόμενους φορείς, είτε αυτό είναι το διυλιστήριο είτε είναι οι εταιρείες, είτε οποιοσδήποτε άλλος, ας παρέμβει, ακόμη και με πλαφόν, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η αγορά».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos