Μια όψη του χωριού

Καβούσι

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα επισκέφθηκαν τη Τετάρτη (28/6) ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης, και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου Α. Σαρειδάκης, όπου παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου του ΒΟΑΚ συζητήθηκε το θέμα και η ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας μετά τη συνάντηση αποφασίστηκε για το θέμα του Καβουσίου να υπάρξει άμεσα μια επίσκψη σε συνεργασία με τον δήμαρχο και με τον πρόεδρο του συμβουλίου, της ΔΕΣΕ, της αρμόδιας υπηρεσίας, ώστε να μπορούμε να δούμε επιτόπου ποια είναι τα προβλήματα, ποιες είναι οι προτάσεις αλλά και ποια μπορούν να εφαρμοστούν από την πλευρά μας σε αυτή τη φάση. Από την πλευρά του ΒΟΑΚ επεσήμανε ο κ. Τσόκας ,έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι με τα 21 εκατ. ευρώ που διατίθενται στην Κρήτη για μελέτες του Βόρειου Οδικού Άξονα πλέον θα αποκτήσουμε μελέτες για τις παρακάμψεις όλων των πόλεων και των χωριών.

Αναλυτικά η δήλωση του Γενικού Γραμματέα:
Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας και υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο του ΒΟΑΚ για το θέμα του δρόμου και τα συχνά ατυχήματα που υπάρχουν εκεί.
Αποφασίστηκε για το θέμα του Καβουσίου να υπάρξει άμεσα μια επίσκεψη σε συνεργασία με τον δήμαρχο , και με τον πρόεδρο του συμβουλίου ,της ΔΕΣΕ της αρμόδιας υπηρεσίας, ώστε να μπορούμε να δούμε επιτόπου ποια είναι τα προβλήματα, ποιες είναι οι προτάσεις αλλά και ποια μπορούνε να εφαρμοστούν από την πλευρά μας σε αυτή τη φάση.
Το δεύτερο είναι ότι κάποια άλλα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού αλλά και λειτουργίας κόμβων να μπορέσουν να καλυφθούν με μια διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεννοηθεί ο κ. Δήμαρχος με τη ΔΕΣΕ πάλι.
Το δε τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι από τη πλευρά του ΒΟΑΚ έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι με τα 21 εκατ. ευρώ που διατίθενται στην Κρήτη για μελέτες του Βόρειου Οδικού Άξονα πλέον θα αποκτήσουμε μελέτες για τις παρακάμψεις όλων των πόλεων και των χωριών.
Έτσι λοιπόν δεν θα παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα. Αυτό όμως, σημαίνει δύο πράγματα. Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να το αντιμετωπίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση και το δεύτερο όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπήρχαν μελέτες μέχρι σήμερα για να γίνει αυτό.
Ο ΒΟΑΚ προχωράει σε αυτές τις μελέτες και εμείς σαν Περιφέρεια Κρήτης κοιτάμε από την πλευρά μας πως θα λύσουμε το φλέγον ζήτημα της παρούσας κατάστασης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos