τα παιδιά σε μια παραλία
τα παιδιά σε μια παραλία

Τα 15 παιδιά που φιλοξενούνται από το σύλλογο «Η Κρήτη δίνει ζωή» έχουν βιώσει σοβαρά προβλήματα υγείας στην σύντομη ζωή τους. Στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να σταματήσουν να σκέφτονται τις αρνητικές εμπειρίες τους και να ζήσουν ένα μικρό διάστημα της παιδική τους ηλικίας ανέμελα και διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κρήτη τους δίνεται η δυνατότητα να περάσουν 28 ημέρες σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον, μακριά από τη γονική υπερπροστασία και ιδιαίτερα μακριά από τις συνεχιζόμενες θεραπείες και τις καθημερινές επισκέψεις στα νοσοκομεία.

Οι νέοι μας επισκέπτες έρχονται από διάφορα μέρη της Λευκορωσίας και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους πριν από τη συνάντηση στο αεροπλάνο για την Κρήτη. Μετά την πρώτη εβδομάδα παραμονής τους, είναι τώρα ενταγμένοι στην ομάδα μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων της ομάδας, όπως το κολύμπι, η πεζοπορία, η τέχνη, τα εργαστήρια χειροτεχνίας και οι επισκέψεις σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις δραστηριότητες των προηγούμενων και επόμενων ημερών:

Επίσκεψη μετά από πρόσκληση στο Coriva beach hotel ( Ταβέρνα Πέλαγος ) για παιχνίδι και γεύμα

Επίσκεψη μετά από πρόσκληση στο OSTRIA BEACH HOTELγια δείπνο και μουσικοχορευτική βραδιά

Μάθημα πρώτων βοηθειών από την κ. Χαρά Καλογήρου , εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Εργαστήριο χειροτεχνίας και δημιουργικής έκφρασης

Θεατρικό παιχνίδι

Κάθε μέρα που ζουν “ξεκουράζονται και ανακτούν τις δυνάμεις τους” ανάμεσα σε άλλα παιδιά και τους εθελοντές και δεν αντιμετωπίζονται ως παιδιά με προβλήματα υγείας. Έτσι κερδίζουν δύναμη, αυτοπεποίθηση και ευτυχία μπροστά στα μάτια μας!

Ψάχνουμε για εθελοντές για να υποστηριχθούν και να εδραιωθούν τα έργα μας και να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της προσφοράς σε αυτά τα παιδιά μιας άλλης ευκαιρίας για ζωή και εμπειρία. Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες στην θερινή κατασκήνωση.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

Για λεπτομέρειες, βλ. www.creteforlife.org
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Μαρία Σπυριδάκη (Ελληνικά) στο    28420 28590   και     6937 370 346
Olimpia Theodoli    (Αγγλικά και Ιταλικά) στο  28420 61508   και   6947 063 926

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ και τα μέλη του συλλόγου « Η Κρήτη δίνει ζωή » ευχαριστεί θερμά το CORIVABEACHHOTEL( Ταβέρνα Πέλαγος ) και το OSTRIABEACHHOTELγια τη φιλοξενία που πρόσφεραν στα παιδιά του συλλόγου μας .

Τη Δευτέρα 30-6-14 τα παιδιά της καλοκαιρινής μας κατασκήνωσης φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις γύρω από τη πισίνα του CORIVABEACHHOTEL και γευμάτισαν στην ταβέρνα Πέλαγος του ξενοδοχείου.

Την Τρίτη 1-7-14 φιλοξενήθηκαν στο OSTRIABEACHHOTEL όπου τους προσφέρθηκε δείπνο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπερνάνε τα προβλήματα τους και να ονειρεύονται.

Ένα παιδί που ονειρεύεται είναι ….το παιδί που ελπίζει ….να βρει το δρόμο του στην ευτυχία.

                                                                   Το Δ.Σ του συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos