Προεδρείο

Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου

Μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης συγκίνησης, αλλά και με πολλές απουσίες, συνεδρίασε τη Παρασκευή (22/12) για τελευταία φορά, το απερχόμενο νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου.
Στην αρχή συζητήθηκαν μια σειρά προ ημερήσιας διάταξης θέματα, που αφορούσαν κυρίως διαδικασίες πληρωμών εργολάβων που έχουν περατώσει τα έργα, αλλά καθυστερεί η Περιφέρεια Κρήτης να τους εξοφλήσει.

Τα κυρίως θέματα ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως παρατάσεις προθεσμιών συμβάσεων, χορήγηση ή ανανέωση παραγωγικών αδειών, πρόσληψη προσωπικού και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Τέλος οι απερχόμενοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εξέφρασαν τη συγκίνηση τους για τη θητεία τους στο σώμα.
Αποχωρούν άλλωστε, αναλαμβάνοντας ρόλους τοπιής αυτοδιοίκησης οι κύριοι Ζερβάκης, Βακόντιος, Δελημπαλταδάκης, Βάρδας, Περισυνάκης. Επίσης αποχωρούν η Μαρία Κλώντζα και ο Μενέλαος Φουλεδάκης.
Επίσης αποχωρεί και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος βέβαια έχει να εμφανιστεί αρκετούς μήνες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφΆ ότου ανέλαβε εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη.

Κάλαντα εν μέσω συνεδρίασης

Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου

Ευχάριστη νότα για το συμβούλιο αποτέλεσαν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, που τραγούδησαν εν μέσω συνεδρίασης τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Η ορκωμοσία του νέου Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου θα γίνει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, ενώ το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο νομάρχης θα δεχτεί τις αρχές στο γραφείο του αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos