Τι γίνεται με τους άστεγους της Ιεράπετρας ;
οι δύο άστεγοι στο γηροκομείο

Η εικόνα των δύο άστεγων στη καρότσα του φορτηγού του δήμου Ιεράπετρας, που τους μετέφερε από τη πάνω παραλία στη ναυμαχία, κάθε άλλο παρά τιμά τη δημοτική αρχή, η οποία μετά τη κατακραυγή που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα, αναγκάστηκε να τους μεταφέρει στο γηροκομείο. Όμως μπορεί οι δύo, να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο, τι γίνεται με τους άλλους άστεγους που κατά πληροφορίες μας φτάνουν τους 25 στην Ιεράπετρα;

Μπορεί αρχικά να κινήθηκε η δημοτική αρχή λόγω της διαμαρτυρίας λουόμενων και μετά τα δημοσιεύματα να τους πήγε στο γηροκομείο, ουσιαστικά όμως δεν έχει κάποια υπηρεσία οργανωμένη για τέτοιου είδους προστασία. Άρα χρειάζεται έναν φορέα κοινωνικής προστασίας, αλλά θα μου πείτε εδώ δεν υπάρχει Δ.Ε.Υ.Α.Ι. ……

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, λόγω της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, περιθάλπονται οι δύο άστεγοι, ασχέτως εάν οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν λόγω των δημοσιευμάτων:

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου οι δύο άστεγοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Ιεράπετρας

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και τη συμβολή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρη Πανταζή οι δύο άστεγοι που διαβιούσαν σε παραλία της Ιεράπετρας, μεταφέρθηκαν κατόπιν  συννενόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο Ιεράπετρας.

Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν  η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Δέσποινα Λιοντάκη, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας, κα. Μαρία Αντωνού, Κοινωνική Λειτουργός , κ. Δημήτρης Πλαγεράς, Νοσηλευτής και κα. Μάνια Φρονιμάκη, Νοσηλεύτρια, ενώ από την πρώτη στιγμή πρόθυμοι να συνδράμουν στη διαδικασία ήταν οι εθελοντικές ομάδες της πόλης, Εθελοντές Σαμαρείτες και ΕΔΙΚ, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι συγκεκριμένοι άστεγοι για τους οποίους  ανεπιτυχής προσπάθεια μεταφοράς τους σε προσωρινό χώρο στέγασης είχε γίνει και το πρωί της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα για 4η φορά στο Γηροκομείο Ιεράπετρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα με παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας είχαν στεγαστεί σε οικία απ΄ όπου και αποχώρησαν λόγω προβλημάτων που δημιουργούσαν, καθότι χρήζουν συνεχούς υποστηρικτικής παρέμβασης.

Στην μηδενική υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση τέτοιων συχνών πλέον περιστατικών αναφέρθηκε με αφορμή το συμβάν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Όπως τόνισε σε μια περίοδο που τέτοιου είδους περιστατικά αυξάνονται οι Δήμοι τυγχάνουν μηδενικής υποστήριξης από το κράτος τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει εν ενεργεία σχεδιασμός κάλυψης σε καθημερινή βάση τέτοιου είδους περιπτώσεων.

Παρόλα αυτά η άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ιεράπετρας , η  πολύτιμη υποστήριξη του Γηροκομείου και  του Προέδρου του, κ. Γιώργου Αγγελάκη, καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η προθυμία των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας να συνδράμουν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την διακριτική κοινωνική ευαισθησία που υπάρχει στην Ιεράπετρα, τη στιγμή που δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους περιστατικά, αγνοώντας τις παραμέτρους παρέμβασης χάριν του δημοσιογραφικού συμφέροντος.

Για όλους αυτούς που συνέδραμαν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos