στρατόςΗ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, τιμώντας την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα προβεί σε γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση της πόλης του Αγίου Νικολάου, των δημοσίων, δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών. Ενώ θα πραγματοποιήσει και τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • 8.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων.
  • 10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου, ευθύς μετά τη Θεία Λειτουργία. 
  • Εκφώνση, εντός του Ιερού Ναού, του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Διευθυντή του Στρατολογικού Γραφείου, Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού, κ. Μυλωνάκη Αθανάσιο
  • Θα επακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά στο χώρο του Μνημείου και θα κατατεθούν στεφάνια από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, τους Βουλευτές Λασιθίου, το Νομάρχη Λασιθίου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τα Προεδρεία Αναπήρων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων «Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Εφέδρων Οπλιτών, Συλλόγου ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και τα Πολιτικά κόμματα.
  • Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων για την Πατρίδα. 
  • Τελετάρχης έχει οριστεί ο δάσκαλος κ. Γεώργιος Μαμάκης

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Γενικό Επιτελείο Στρατού

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos