Μικελιδης - Παναγιωτόπουλος - ΚαλτσίκηΤο σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο, τίμησε, (7 με 10 Απρ.) η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και την Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου.
Το βράδυ του Σαββάτου, έγινε η κυρίως εκδήλωση του τετραημέρου, με παρόντα τον Σκηνοθέτη, τον κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φενέκ Μικελίδη, τον συγγραφέα και σεναριογράφο ου Delivery, Μισέλ Φάις και την πρωταγωνίστρια στην τελευταία του ταινία, κ. Καλτσίκη.
Μετά τους χαιρετισμούς τόσο του Αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου, όσο και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, για τον σκηνοθέτη μίλησε ο Νίνο Φενέκ Μικελίδης, ο οποίος μας είπε ότι ουσιαστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει ασχοληθεί με όλα τα κινηματογραφικά είδη, από την κωμωδία, το μελόδραμα, την κοινωνική σάτιρα, το φιλμ νουάρ, τα κοινωνικά προβλήματα και άλλα. Αμέσως μετά προβλήθηκε η ταινία Delivery, η τελευταία ταινία, μια περιπλάνηση μέσα στην Αθήνα.
Νίνο Φενέκ Μικελίδης Η παρουσία του σκηνοθέτη, ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του το μεσημέρι της Κυριακής, με το κοινό, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε σ ερωτήσεις όσων βρέθηκαν εκεί, για τον τρόπο που φαντάζεται τις ταινίες του, τι θέλει να πει, ποια είναι η σχέση του με την τηλεόραση, τις επιρροές του και άλλα πολλά.
Ακόμα, ο Νίνο Φενέκ Μικελίδης, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κριτικοί κινηματογράφου και τη χρησιμότητα τους, ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την ανάγκη του σκηνοθέτη στον κριτικό.
Η συζήτηση μπήκε και σε αρκετές λεπτομέρειες των ταινιών του σκηνοθέτη, ο οποίος στην ερώτηση, γιατί έγινε σκηνοθέτης απάντησε γιατί μια μέρα πριν πολλά χρόνια συνάντηση στο Κολωνάκι τον Νίκο Κούνδουρο.
Παναγιωτόπουλος - ΚαλτσίκηΚατά την διάρκεια του αφιερώματος προβλήθηκαν οι ταινίες:
  • Ονειρεύομαι τους φίλους μου (1993),
  • Ο εργένης (1997),
  • Αυτή η νύχτα μένει (1999),
  • Delivery (2003),
  • Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου (2002),
  • Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978).
Διαβάστε επίσης από την Ελευθεροτυπία:
Οι σινεφίλ της εύφορης κοιλάδας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos