το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε εκπροσώπους  ξένων διπλωματικών αρχών
το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε εκπροσώπους ξένων διπλωματικών αρχών

Στο πλαίσιο της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία του Πρέσβεως της Λετονίας κ. Ivars Pundurs και του Πρέσβεως του Βελγίου κ. Marc Van den Reeck, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών

συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο του ελληνικού οργανισμού και τις αυξημένες ανάγκες στήριξης σε παιδιά και οικογένειες ενόψει των τελευταίων καταιγιστικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη Πρεσβεία του Βελγίου ήταν οι Πρέσβεις της Λετονίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Ρουμανίας και ο Πρέσβυς του Λουξεμβούργου που αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου 2015.

Ο Πρέσβυς της Λετονίας καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας ότι στις συνθήκες κρίσης κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τον παιδικό πληθυσμό. «Τα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού και είναι στο χέρι μας να υποστηρίξουμε οργανισμούς όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειες». Από την πλευρά του, ο Πρέσβυς του Βελγίου, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ξένων διπλωματικών αρχών, μίλησε για το εύρος των υποστηρικτικών δράσεων που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον επαγγελματισμό και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στους τρόπους διαχείρισης και υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και μήνες σε κρίση στο πλαίσιο των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς φάρμακα, χωρίς φαγητό και την φροντίδα που έχει ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο, χρειάζεται ιατρική φροντίδα και κάθε οικογένεια που παλεύει να κρατήσει την αξιοπρέπεια της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να θέτει τα ασθενοφόρα, τις κινητές μονάδες, το προσωπικό, τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του στην υπηρεσία των παιδιών και των οικογενειών στηρίζοντας τους κρατικούς θεσμούς, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ετοιμότητας και αύξησης των υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα πρέπει να παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα παιδιά και τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Την στήριξη τους στο σημαντικό έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη των κρατών τους στις έκτακτες ανάγκες υποστήριξης που δημιουργούνται στις παρούσες συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι Πρέσβεις και εκπρόσωποι των ξένων αρχών είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της άμεσης επέμβασης, της υγείας και καλής διαβίωσης των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα, όπως και για τις δραστηριότητες και συνεργασίες που έχει αναπτύξει ο ελληνικός οργανισμός σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις έκτακτες και αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται σε αυτή τη συγκυρία για τα παιδιά στην Ελλάδα και σε τρόπους και  πρωτοβουλίες υποστήριξης που θα πρέπει αναληφθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos