Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης κατά τη συνεδρίαση της 22-3-06 μετά από την ενημέρωση του Δημάρχου για σοβαρά θέματα του Δήμου που αφορούν τις νέες Φυλακές, την πορεία των αθλτικών έργων, την πορεία των έργων Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Ειδικών Αγροτικών Περιοχών (ΟΠΑΕΑΠ) καθώς και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Κρήτης:
 
1. Διαπιστώνει ότι ουσιαστικά απορρίπτεται το έργο των Φυλακών αφού:
  • απορρίπτεται η θέση η οποία είχε κριθεί κατάλληλη, είχαν εξασφαλιστεί οι εγκρίσεις, είχε γίνει η μελέτη και είχε δημοπρατηθεί το έργο τον Οκτώβρη του 2003 και
  • τίθενται σήμερα τέτοιοι όροι και προϋποθέσεις για την απαιτούμενη έκταση σύμφωνα με τις οποίες είναι αδύνατη η εξεύρεση άλλης έκτασης και συνεπώς ακυρώνεται ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει στην περιοχή μας.

2. Διαπιστώνει ότι λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης των εκτελούμενων έργων δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί των εργολάβων και είναι αδύνατη η ολοκλήρωσή τους με σοβαρότατες συνέπειες στο Δήμο μας.

3. Διαπιστώνει ότι με το από 22/3/06 Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκη σχετικά με την ίδρυση του Περιφερειακού Ινστιτούτου Κρτης αυτό δεν χωροθετείται στη Νεάπολη όπως είχαμε ζητήσει ως Δημοτική Αρχή αλλά αναφέρει γενικά ότι θα πραγματοποιείται μέρος των σεμιναρίων και στη Νεάπολη, χωρίς να αναφέρει ως έδρα τη Νεάπολη.

Ύστερα από τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

  • Ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της ανέγερσης των νέων Φυλακών στο οικόπεδο που είχε δημοπρατηθεί το έργο. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο παγιώνει τις υπάρχουσες Φυλακές και τις θέσεις εργαζομένων δασφαλίζοντας παράλληλα σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και ασφάλειας των περιοίκων. Η αναζήτηση άλλης θέσης σημαίνει κωλυσιεργία και ακύρωση ενός σοβαρού έργου με πολλαπλές δυσάρεστες επιπτώσεις για την περιοχή μας. Το κράτος και οι υπηρεσίες του πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. 
  • Ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην χρηματοδότηση του υπολοίπου ποσού των 400.000 ευρώ που είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί του αναδόχου των αθλητικών έργων του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης ώστε να προχωρήσει η ολοκλρωσή τους. Το έργο είχε ξεκινήσει τέλος του 2003. 
  • Ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση και χρηματοδότηση των έργων που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται σε όλα τα χωριά του Δήμου στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Ειδικών Αγροτικών Περιοχών (ΟΠΑΕΑΠ) και αφορούν έργα ύδρευσης, άρδευσης, οδικά και συντηρήσεις κτιρίων. Το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. Έχουμε απευθυνθεί στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και στον Κυβερνητικό Βουλευτή αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη. 
  • Ζητούμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να ορίσει έδρα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Κρήτης τη Νεάπολη και να φιλοξενηθεί αυτό στο Παλιό Γυμνάσιο. Θεωρούμε ότι αυτή η επιλεκτικά άσχημη αντιμετώπιση του Δήμου μας δεν είναι τυχαία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές να αντιμετωπίσουν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Αποφασίζουμε το κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών του Δήμου συμβολικά και προειδοποιητικά για μια μέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 29 Μαρτίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω σημαντικά για το Δήμο μας θέματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos