οι πρόσκοποι σε αναμνηστική φωτογραφία δίπλα σε χάρτη της Καρπάθου
οι πρόσκοποι σε αναμνηστική φωτογραφία δίπλα σε χάρτη της Καρπάθου

Το νησί της Καρπάθου επισκέφθηκε από 5 έως 14 Αυγούστου 2014 το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας με στόχο να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές και την παράδοση της, συνοδευόμενο από τον Αρχηγό του Συστήματος κ. Ηλία Καλφακάκο.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πηγαδίων και στο σημείο ο Δήμος Καρπάθου οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Διευθυντή κ. Νίκο Ανδρέου για την συμπαράστασή του στην φιλοξενία των νέων από την Καλαμάτα, καθώς επίσης και στο ΚΤΕΛ Καρπάθου και συγκεκριμένα στον κ. Μανώλη Βασιλαράκη για την μετακίνησή τους στο νησί μας.

Όπως μας ενημέρωσαν οι νεαροί κατασκηνωτές ηλικίας 14-17 ετών,  οι Πρόσκοποι δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα εδώ και 100 χρόνια, υποστηρίζοντας συστήματα και δραστηριότητες ευρέως φάσματος για τα παιδιά, με βασικό στοιχείο της προσπάθειας την επαφή με την φύση, την οποία επιτυγχάνουν μέσω της θερινής κατασκήνωσης.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο με τον οποίο έκαναν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράδοση αλλά και την καθημερινότητα της Καρπάθου και από την οποία φάνηκε ή ευγένειά τους, η ήρεμη διάθεσή τους, το υψηλό πνευματικό τους επίπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Έγινε επίσης η πρόταση να βοηθήσουν για την δημιουργία και εμπλουτισμό μίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Κάρπαθο αλλά και να βοηθήσουν στην αναβίωση του προσκοπισμού στην Κάρπαθο

Ενθουσιασμένοι έμειναν και από την επίσκεψή τους στο Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου και με την Πρόεδρό του κυρία Θεοδώρα Διαμαντή.

Τελευταίος σταθμός τους, από όπου και αναχώρησαν, ήταν η Όλυμπος και το Διαφάνι, όπου φιλοξενήθηκαν στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου και σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου–Σαρίας πραγματοποίησαν εκστρατεία καθαριότητας στην Σαρία.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κάρπαθο.

από τον Δήμο Καρπάθου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos