τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων προκαλεί η χαλάρωση
ο ύπουλος εχθρός

Εδώ και μέρες ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, ενδεικτικό της χαλάρωσης όλων, ενώ η επιδημία φαίνεται να έχει μπει στο δεύτερο κύμα. Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, εάν κανείς κοιτάξει γύρω του, θα δει νέους, δίπλα για να μην πούμε “ο ένας πάνω στον άλλον”. Φυσικό επακόλουθο, τα κρούσματα του κορωνοϊού να καταγράφονται σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Για πρώτη φορά οι επιδημιολόγοι μιλούν για ¨υπό διερεύνηση” κρούσματα. Σχεδόν τα μισά κρούσματα της ανακοίνωσης καταγράφονται σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη.

και μπορεί τα μέτρα να κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πλήθος διαλύεται. Αντιθέτως, είτε μένει επί τόπου στα ίδια καθίσματα, ή μετακομίζει σε άλλα σημεία, πάλι ο ένας πάνω στον άλλον ……

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δεδομένα έως 13 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: