Κεφαλογιάννης άφιξη στο ΗράκλειοΟλοκληρώθηκε στην Κρήτη η επίσκεψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μαζί με στελέχη της εταιρείας Dubai Ports Worldwide και της Αγγλικής P & O Ports, μετέβησαν στο Τυμπάκι με κύριο στόχο να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι επιχειρηματίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ποιο τρόπο μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στους τομείς της ναυτιλας, του εμπορίου και του τουρισμού.

 
Λίγο νωρίτερα το επιτελείο – μαζί με τον υπουργό- είχαν επισκεφτεί τον Οργανισμό Λιμένας Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείο σχεδιάζει να καταστήσει την Ελλάδα διεθνές κέντρο στο διαμετακομιστικό εμπόριο προς τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρειο Αφρική και η Κρήτη αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, μέσω της δημιουργίας σύχρονων λιμενικών υποδομών στο Τυμπάκι, που θα υποδέχονται μεγάλο όγκο εμπορευμάτων από Μέση Ανατολή και Κίνα, με δεδομένο το ενδιαφέρον όλων των πλευρών.
 
Από την πλευρά της η Dubai Ports Worldwide εξετάζει την προοπτική να αξιοποιήσει τις υποδομές για την ανάπτυξη λιμανιού στο Τυμπάκι, σε έκταση 8.500 στρεμμάτων. Η επένδυση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να συνδυάσει και αερομεταφορά, αφού στο σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση αεροδιαδρόμου 3,5 χιλιομέτρων.
 
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες για συνεργασία με όλες τις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. «Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με όλες τις εταιρείες του κόσμου. Θέλουμε η Κρήτη, τα λιμάνια της, η Ελλάδα να είναι το κέντρο των εξελίξεων στην αναπτυξιακή αυτή διαδικασία. Όπως ξέρετε έχουμε τα Ποσειδώνια στις αρχές Ιουνίου, και πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Κίνας και άλων χωρών, θα έρθουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας για την ανάπτυξη ελληνικών λιμανιών. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα για την αναπτυξιακή διαδικασία στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης των λιμανιών μας».
 
Dubai Ports Worldwide
 
Η εταιρεία Dubai Ports Worldwide, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμανιών στον κόσμο. Διακινεί περισσότερα από 36 εκατομμύρια κοντέινερς παγκοσμίως και έχει το μάνατζμεντ περισσοτέων από 100 λιμανιών στον κόσμο. Παράλληλα  πραγματοποιεί επενδύσεις στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην υψηλή τεχνολογία και στις τράπεζες.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos