Υπογραφή σύμβασης μεταφοράς μονάδας τεχνητού νεφρού
η διοικήτρια υπογράφει τη σύμβαση με τον ανάδοχο

Μετά από μεγάλο διάστημα συζητήσεων και πιέσεων, το πρωί της Δευτέρας (22/10), υπεγράφη από τον ανάδοχο και τη διοικήτρια του νοσοκομείου η σύμβαση μεταφοράς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Οι πιέσεις για τη μεταφορά της Μονάδας, υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά επίσημα, όπως μας είπε ο τεχνικός προϊστάμενος του νοσοκομείου κ. Σουσαμλής, το αίτημα τέθηκε μετά την ανάληψη της διοίκησης από την νυν διοικήτρια Μαρία Σπινθούρη.

Για να φτάσει όμως η υπόθεση στην υπογραφή της σύμβασης υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, που πήγε πίσω πολλά έργα.

Η σύμβαση από την ημέρα υπογραφής της προβλέπει εξάμηνη ολοκλήρωση, αλλά ο ανάδοχος μας δήλωσε ότι, εφ’ όσον υπάρχει η χρηματοδότηση, θα έχει ολοκληρώσει το έργο έως το τέλος του έτους.

Η σύμβαση προβλέπει τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το χώρο όπου βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο κτίριο της αιμοδοσίας, αφού η αιμοδοσία μεταφερθεί στο χώρο της πρώην μονάδας εντατικής θεραπείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos