Φαράγγι των Πεταλούδων, καθαρισμός, σηματοδότηση
η ομάδα που δούλεψε στο μονοπάτι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ένα από τα δύο προγραμματισμένα για την καλοκαιρινή περίοδο εθελοντικά προγράμματα που διοργανώνει το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας με τη συμμετοχή των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων Ορεινού και Σταυροχωρίου – Κουτσουρά, την  εθελοντική οργάνωση Citizens in Action και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της δράσης που πραγματοποιήθηκε από 7 έως και 23 Ιουλίου 2016 και περιλάμβανε τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση του Φαραγγιού των Πεταλούδων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη και κ. Μάνο Λουτσέτη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» που διοργάνωσε τη δράση, κ. Μιχάλη Σπυριδάκη,  παραβρέθηκε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των εθελοντών στο χώρο του Γυμνασίου Κουτσουρά, όπου και τους συνεχάρη από κοντά για την συμμετοχή τους.

Όπως ανέφερε «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας, στις Τοπικές Κοινότητες Ορεινού και Σταυροχωρίου, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ορεινού και Σταυροχωρίου – Κουτσουρά, στους κατοίκους της περιοχής, στους εθελοντές της Citizens in Action και σε όλα τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις  που συμμετείχαν και υποστήριξαν το πρώτο για το φετινό καλοκαίρι εθελοντικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει πάντα τέτοιες αξιόλογες δράσεις που προωθούν την ιδέα του ενεργού πολίτη, ενισχύουν και υποστηρίζουν την ενεργή συμμετοχή με σκοπό την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος» κατέληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Οι εθελοντικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται με το δεύτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας στο Δασάκι του Κουτσουρά  από 1 έως 17 Αυγούστου 2016 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυροχωρίου – Κουτσουρά.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos