Γιώργος Σφυράκης

Πρόεδρος κοινότητας Βραχασίου

Για τους πρώτους 10 μήνες διακυβέρνησης της νέας Κοινότητας Βραχασίου, τα προβλήματα, τις προσδοκίες και πολλά άλλα, μιλήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Σφυράκη.
Η συνάντηση έγινε στο λιμανάκι της Μιλάτου, σε ένα σημείο πολύ ειρηνικό σε σχέση με τη καθημερινότητα που απασχολεί τη νέα Κοινότητα, λόγω και τους παρελθόντος.

Ο κ. Σφυράκης μίλησε στον 104.4 Fm και στο 104fm.gr, για όλα αυτά.

Ερώτηση: 10 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, πόσο «ειδυλλιακά» είναι τα πράγματα.
Σφυράκης: Τα πράγματα είναι όμορφα, κερδίσαμε ένα αγώνα, από κει κι ύστερα έχουμε μπει στη καθημερινότητα, που δεν είναι τόσο ειδυλλιακή, το να προσπαθείς εκ του μηδενός να στήσεις ένα οργανισμό, όπως είναι στις μέρες μας, ένας καινούργιος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν δυσκολίες σε πάρα πολλά μέτωπα σε πάρα πολλά επίπεδα, κάθε μέρα που περνάει νομίζω ότι κερδίζουμε έδαφος, οι εκτιμήσεις μας ήταν σωστές κατά τη διάρκεια του αγώνα, δηλαδή, τα οικονομικά δεδομένα και η δυναμική της περιοχής όντων μπορούν να στηρίξουν έναν οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνάει λύνουμε προβλήματα και προχωρούμε.

Ερώτηση: Υπάρχουν όμως μεγάλες ανάγκες……
Σφυράκης: Για να περιγράψουμε ανάγκες, καταλαβαίνετε ότι το πρωταρχικό είναι να στηθεί το ίδιο το κτίριο και ο οργανισμός. Έχουμε 5 με 6 υπαλλήλους με τους οποίους έχουμε δρομολογήσει κάποια πράγματα, χρειαζόμαστε όμως άλλους 6, για να αναπτύξουμε δική μας ταμειακή υπηρεσία, κάτι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της νέας κοινότητας, και βεβαίως να αρχίσουμε να δουλεύουμε πιο καταλυτικά για τη πρόοδο της περιοχής. Έχουμε ξεκινήσει τη δρομολόγηση μελετών για τον βιολογικό καθαρισμό ή για το δίκτυο άρδευσης της περιοχής, για να προλάβουμε να εντάξουμε έργα στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ερώτηση: Βρισκόμαστε σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή, όπου υπάρχουν και φαινόμενα ασυδοσίας, πως τα αντιμετωπίζετε;
Σφυράκης: Προβλήματα υπάρχουν, από αυτά που υπονοείτε. Έχουμε δώσει αγώνα και πέρυσι και φέτος, για να περιοριστούν φαινόμενα σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, φέτος προμηθευόμαστε ένα βοθροφόρο όχημα το οποίο θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε καλύτερα τη κατάσταση, σε συνεργασία και με τις υγειονομικές υπηρεσίες. Γενικά υπάρχει ένα πρόβλημα αφού τα προηγούμενα 8 χρόνια δεν υπήρχε κανείς έλεγχος και ο καθένας έκανε ότι νόμιζε σε όλους τους τομείς. Έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα κατά της ασυδοσίας, έχουμε νοικιάσει τέσσερα παρκινγκ στο Σίσι, κάναμε μονοδρομήσεις και κατά ένα 70% νομίζω ότι έχουμε επιλύσει το πρόβλημα.

Ερώτηση: Πρόσφατα είχαμε περιστατικά ξυλοδαρμού ιδιοκτητών ακινήτων από κτηνοτρόφους, θέμα για το οποίο δώσατε στη δημοσιότητα διαμαρτυρία για τη κατάσταση που επικρατεί.
Σφυράκης: Είναι τεράστιο πρόβλημα. Το θίξαμε στη λαϊκή συνέλευση και στο ψήφισμα. Επειδή κάποιοι μίλησαν για κτηματικές διαφορές, δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε στους πολίτες της περιοχής το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να επιλύουν τις διαφορές τους, όπως λένε και όπως ορίζουν οι νόμοι. Δεν συμφωνούμε με λογικές ξένες με τη περιοχή κα η Αστυνομική Διεύθυνση (Λασιθίου), θα πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει, δεν μπορεί συνεχώς να νίπτει τας χείρας της, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από προφάσεις.

Ερώτηση: Πόσο αισιόδοξος είστε για το μέλλον;
Σφυράκης: Ναι, είμαι αισιόδοξος, ότι στο μέλλον αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά. Τόσο μπροστά που θα κερδίσουμε τη χαμένη οκταετία.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: