Λιμάνι

Σητεία

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με τη συμμετοχή του Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, των Δημάρχων Λεύκης και Ιτάνου και του Αντινομάρχη κ. Θεόδωρου Πατεράκη.
Οι ροσκεκλημένοι τοποθετήθηκαν σε δύο πολύ σοβαρά θέματα, το ένα αφορούσε τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και το άλλο την επένδυση στη Μονή Τοπλόυ.

Ο κ. Καρχιμάκης πήρε καθαρά θέση υπέρ της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που είαι μια δράση αποκέντρωσης και ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης ανέφερε ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επένδυση στο Τοπλού, ήταν αποτέλεσμα και των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν όλες τις φάσεις ωρίμανσης αυτού του έργου, που είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη της περιοχής.
Οι Δήμαρχοι Λεύκης και Ιτάνου κ. Δρακάκης Ιωάννης και Χατζηνάκης Ιωάννης τόνισαν την ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας καθώς και τη στήριξή τους στις ενέργειες του Δήμου Σητείας για τη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου.
Για την επένδυση στη Μονή Τοπλού τόνισαν την ανάγκη να υλοποιηθεί και εξέφρασαν τη στήριξή τους στις αναπτυξιακές προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στα άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης ενδιαφέρον υπήρξε στην ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου την οποία ομόφωα το Δ.Σ. αποφάσισε να διακόψει.
Επίσης ψηφίστηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και δύο έργα πολιτικής προστασίας.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της συνεδρίασης αναβλήθηκαν μερικά θέματα για την επόμενη συνεδρίαση.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos