11ο παγκρήτιο Φαρμακευτικό ΣυνέδριοTo 11o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου «Αρσενάλι», στα Χανιά, από τις 15 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2013. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακεία για τον πολίτη», μέσα από τις εισηγήσεις θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση» στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, και οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης κ.κ. Τάσος Βάμβουκας, Κώστας Καλδής, Σήφης Σπαντιδάκης και Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Ακόμη, με δεδομένα τα προβλήματα στον χώρο του φαρμακείου, θα αναπτυχθεί η ενότητα «Όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού  φαρμακείου», με ομιλίες για θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες των φαρμακείων, τις νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου και τα δίκτυα φαρμακείων.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί του Σαββάτου με θέμα «Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία Frezyderm.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΥΔΩΝ και Pharmacorner

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: