12 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών
εργαζόμενοι και αιτήματα (Φωτο Νίκος Μ.)

Εκδήλωση πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου νοσηλευτών Λασιθίου που εργάζονται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το πρωί της Τρίτης (12/5) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών. Με τη θέση τους αυτή διεκδικούν, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα νοσηλευτών-τριων (12/5), το ΔΣ του συλλόγου νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου δημιούργησε ένα video σχετικά με τη διεκδίκηση της ασφαλιστικής ένταξης των νοσηλευτών-τριών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί μια ενασχόληση με μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση, με μεγάλους επαγγελματικούς κινδύνους και με δύσκολα προγράμματα εργασίας.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι νοσηλευτές – τριες (και άλλες κατηγορίες υγειονομικών εργαζομένων) στο δημόσιο δεν έχουν ασφάλιση σε πακέτο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί.

Αυτό που ζητάμε είναι η νομοθέτηση, για όλους τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ και τις άλλες κατηγορίες υγειονομικών υπαλλήλων που δικαιούνται, της ασφάλισης με πακέτο ΒΑΕ που οδηγεί σε συνταξιοδότηση σε πέντε χρόνια νωρίτερα από την κύρια ασφάλιση.

Δεν ζητούμε την ικανοποίηση κάποιου ακραίου αιτήματος, ζητούμε από την κυβέρνηση να κάνει πράξη το αυτονόητο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos