σε μάχη κάπου στην Ελλάδα
σε μάχη κάπου στην Ελλάδα

Δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη :

Σήμερα τιμούμε μια μεγάλη ιστορική επέτειο, τη μάχη της Ηλεκτρικής. Πριν από 71 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου 1944 οι τότε συνάδελφοι μας στην Ηλεκτρική, μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, πολέμησαν με γενναιότητα, αυτοθυσία και αυταπάρνηση

εναντίον των Γερμανών κατακτητών και έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη.

Ένδεκα νεκροί και οκτώ τραυματίες ήταν ο απολογισμός αυτής της μάχης για τους εργαζόμενους στην Ηλεκτρική.

Στεκόμαστε με ευλάβεια και αποτίουμε φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, αλλά και γενικότερα σ’ όλους τους εργαζόμενους που πήραν μέρος σ’ αυτή τη μάχη.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί τρανό δείγμα των δεσμών και της αφοσίωσης τους απέναντι σε μια εταιρία κοινωνικού σκοπού, όπως η Ηλεκτρική, αλλά και παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και πατριωτισμού.

Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα τους εμπνέει και σήμερα τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΔΕΗ, ώστε όλοι μαζί, με το ίδιο σθένος, αποφασιστικότητα, συσπείρωση και ενότητα γύρω από τους στόχους της επιχείρησης να συμβάλουν για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κάνουμε την επιχείρησή μας ακόμη πιο δυνατή σε όφελος του ελληνικού λαού και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Η επέτειος της 13η Οκτωβρίου, ημέρα της μάχης της Ηλεκτρικής θα καθιερωθεί με απόφαση των οργάνων της Διοίκησης της εταιρίας ως επίσημη ημέρα Τιμής και Μνήμης της ΔΕΗ.

                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα για τη μάχη της Ηλεκτρικής

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: