Από τη συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης

Την εισήγηση του Δημάρχου Νεάπολης Νίκου Καστρινάκη για την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης των απόδημων Νεαπολιτών με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα μεταβεί για τον σκοπό ατό στην Αθήνα, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης, στη του συνεδρίαση της Τετάρτης (13/6). Ο Δήμαρχος παρουσίασε συνοπτικά την εισήγησή του, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του Δήμου, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε στην βράβευση εθελοντών της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης. Το Δ.Σ., αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται και την βοήθεια που προσφέρεται στους συμπολίτες μας Δημότες μας και μη, μετά την εισήγηση και παρουσίαση του Δημάρχου , συνεχάη τους εθελοντές και συμβολικά τους απέδωσε έπαινο για τις υπηρεσίες τους.
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τα θέματα των Νομικών Προσώπων του Δήμου : Παιδικός Σταθμός, Κοινωνικές Δομές και Αθλητικό Κέντρο για το οποίο αναγνωρίστηκε η ανάγκη στήριξης και παραπέρα νίσχυσης, ώστε να ολοκληρωθούν οι τρέχουσες εργασίες καθώς και να προγραμματιστεί η επόμενη φάση της λειτουργίας του, και να παραδοθεί για χρήση στους δημότες μας ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό συγκρότημα.
Έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του φετινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην έδρα του Δήμου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, ομόφωνα το Δ.Σ.:

  • Προχώρησε στην τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με την ΝΑΛ για το ΣΧΟΟΑΠ.
  • Ανάθεσε στην ΔΕΑΠΟΝ την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, σε συνεργασία με το ΚΕΑΚΡΗΠΟ.
  • Ασχολήθηκε με αιτήματα δημοτών και συλλόγων και ψήφισε τον απολογισμό του 2006 της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
  • Συγκρότησε επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η οποία θα εισηγηθεί στην Δημαρχιακή Επιτροπή και στο Δ.Σ. τις προτάσεις της σε μια σειρά θεμάτων που έχουν προκύψει σχετικά με την κυκλοφορία και στάθμευση, ιδιαίτερα στην περιοχή των φυλακών, την αποσυμφόρηση της κεντρικής πλατείας, της αγοράς κλπ.

Στο θέμα της πρόσβασης στις φυλακές και στην επιβολή ειδικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αναφέρθηκε και ο παριστάμενος στο Δημοτικό συμβούλιο Δ/ντής των Δικαστικών φυλακών Νεάπολης κ. Σαρακινός.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: