Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου ΝικολάουΣυνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης (17/11) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.
Το Συμβούλιο απασχόλησε αρκετά το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής της μειοψηφίας Αντώνη Ζερβού και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε ώστε να αρθούν οι παρεξηγήσεις. Παρά όμως τις προσπάθειες προσέγγισης, δεν υπήρξε μια κάποια συμφωνία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακόμα, συζητήθηκε αίτημα των περιοίκων της περιοχής Αλμυρού, να πάψει να λειτουργεί το πυρηνελαιουρείο της Ρούσσος ΑΒΕΤΕ, διότι δημιουργεί προβλήματα δυσοσμίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατανοεί το πρόβλημα, δηλώνει όμως αναρμόδιο, διότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, δίδει ή αφαιρεί τις άδειες τέτοιων εργοστασίων.

Όσον αφορά στο οικόπεδό δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η συνένωση των ιδιοκτησιών του Δήμου και Κουρίνου, σε κάθετη ιδιοκτησία και η ανταλλαγή ακινήτων.

Το Συμβούλιο έλαβε μια σειρά αποφάσεις για κλείσιμο κάποιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου ΝιολάουΤέλος για το θέμα της στατικής επάρκειας του πρώην ξενοδοχείου ΛΑΤΩ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη η πολεοδομία κατ’ αρχήν για να κρίνει την στατική επάρκεια ή μη του κτιρίου και στη συνέχεια, εάν αποφασίσει ότι δεν είναι πλήρης, ο Δήμος θα αφαιρέσει τις άδειες λειτουργίας των δύο καταστημάτων που λειτουργούν στο συγκεκριμένο κτίριο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos